Khan Boutique Restaurant, Mohammad Varasteh, Roza Tabadar, Fatemeh Mohammadi
استــــادیوم نلسون ماندلا

کافه رستوران ژیوار

فروغ رضوی، کیمیا والیانی

سایت این پروژه در محوطه‌ی باغی قدیمی متعلق به هوانیروز اصفهان بوده که مدتی است کاربری آن به مجموعه‌ی تفریحی-غذایی اختصاص یافته است. این مجموعه به دلیل قرار گرفتن در میان فضای سبز باغ و همچنین امکان انتخاب کافه‌ها و رستوران‌های مختلف برای مخاطبان به فضایی جمعی و دلچسب برای افراد و خانواده‌ها تبدیل شده است.
بستر طراحی این پروژه در میان باغی است که انبوهی از درختان در درون آن قرار گرفته‌اند. نظام سازماندهی این باغ، یک راسته‌ی اصلی است که مجموعه‌ای از کافه‌ها و رستوران‌ها در اطراف این راسته به صورت منظم در میان درختان و فضای سبز قرار گرفته‌اند. در دو حاشیه‌ی اطراف سایت نیز فضاهای خدماتی در نظر گرفته شده است. این محوطه بر اساس اندازه و مساحت زمین تقسیم‌بندی شده و هر قسمت آن به هر کافه یا رستوران اختصاص داده شده و درختان به صورت تصادفی در فضاهای تقسیم شده قرار گرفته‌اند. فضای اختصاص داده شده به این کافه تنها داری یک تک درخت در مرکز می‌باشد. حضور در طبیعت امکان برقراری ارتباط بی‌واسطه با آسمان، درختان و زمین را فراهم می‌کند. می‌توان زیر سایه‌ی درخت آرمید، به دور دست نگریست و تغییر زمان را با طلوع و غروب خورشید درک کرد. از طرفی در طراحی کافه نیاز به داشتن فضایی محصور، دنج و خلوت حائز اهمیت است. فضایی که امکان گفتگو، یادآوری خاطرات، خوردن و نوشیدن را فراهم می‌کند. از این رو ایده‌ی اصلی برای طراحی این پروژه، توجه به طبیعت به ویژه فضای سبز و درختان است. کافه‌ای متفاوت که با طبیعت در ارتباط است، سقف آن آسمان، دیوارهای آن فضای سبز و کف آن سبز (چمن) است. حال این سوال مطرح است که ارتباط با فضاهای سبز پارک و ایجاد فضای خصوصی برای کافه با وجود همجواری کافه‌ها و رستوران‌های دیگر در کنار این پروژه چگونه میسر می‌شود.
طراحی این پروژه از درون شکل گرفت. وجود تک درختی در مرکز این کافه، توجه و دید و منظر را به درون پروژه متمایل کرده و این درخت همچون نقطه عطفی امکان ارتباط با آسمان و زمین را ممکن می‌سازد. فضاهای نشستن در دو سمت درخت، رو به درون دارند، حال آنکه ارتباط بصری به اطراف آن چنان است که خلوت و محصوریت کافه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این جهت حجمی شفاف و نیمه‌شفاف همچون پرده‌ای متخلخل نیاز است که از درون، می‌توان به اطراف نگریست بدون آنکه از بیرون و سایر کافه‌ها، فضای داخل کافه به وضوح دیده شود.

معماری داخلی: رستوران

_______________________________________

نام پروژه-عملکرد: کافه‌رستوران ژیوار-خدماتی
دفتر طراحی: استودیوی طراحی معماری ژیوار

معماران اصلی: فروغ رضوی، کیمیا والیانی
تیم اجرا: محمد رضوی، مسیح مشگ‌فروش

طراحی و دکوراسیون داخلی: فروغ رضوی، کیمیا والیانی
نوع سازه: اسکلت فلزی 

آدرس پروژه: اصفهان، خیابان آزادگان، مجموعه تفریحی-غذایی ۱۹۳
مساحت-زیربنا: 70 متر‌مربع-70 متر‌مربع 

تاریخ شروع و پایان ساخت: مهرماه 1397-دی‌ماه 1397
کارفرمایان: محمد رضوی، فروغ رضوی

عکاس: محمود گلستان‌نژاد
وبسایت: www.jivarstudio.com
ایمیل: jivar.archstudio@gmail.com

ت

مدارک فنی

منتشر شده در : چهارشنبه, 6 ژانویه, 2021دسته بندی: رستوران قست فود, طراحی داخلیبرچسب‌ها: ,