سبک سوهوی نیویورک/ ضیافت مد روز، پیتر فیلیپس / ILYA
برج بریلیا، توکیو

پاویون چند قطره اثر امیرحسین اشعری

رتبه‌ی دوم بخش المان و سازه‌های خاص چهارمین دوسالانه معماری و شهرسازی ایران

پاویون چند قطره یکی از پاویون‌های شرکت‌کننده در کارگاه-مسابقه قوام‌الدین شیرازی با محوریت بحران‌های زیست محیطی است. رویکرد ما در این مسابقه بیانی انتقادی به تولید آلودگی‌های محیطی و زباله توسط بشر است. سی دی به عنوان بخشی از پسماندهای الکترونیکی، به طور انبوهی در سرتاسر جهان تولید می‌شود که در پروسه‌ی تولید آن علاوه بر سوخت‌های فسیلی و فلزات معدنی مقدار زیادی آب مصرف می‌شود.

در ابتدا ما فراخوانی در شبکه‌های اجتماعی انتشار دادیم و از مردم خواستیم سی دی‌های دوریزشان را برایمان بیاورند. هدف از این کار علاوه بر آموزش همگانی، جمع‌آوری بخشی از زباله‌های دوریز آن‌ها و تامین بدون هزینه‌ی مصالح مورد استفاده در پروژه بود. ما از مردم خواستیم تا در ساخت پاویون نیز با ما مشارکت کنند. سی دی‌های مورد استفاده با خود بخشی از خاطرات گذشته‌‌ی افراد را به همراه داشت که استفاده از آن باعث ایجاد حس تعلق خاطر افراد به پاویون می‌شد.

پاویون “چند قطره” در چارچوب شبکه‌ای از داربست با ابعاد ۴×۴×۴ متر‌مکعب شکل گرفت. داربست‌ها از یک کارگاه ساختمان‌سازی به محل مسابقه آورده شد و قرار است که دوباره به مکان اولیه‌ی خود بازگردد. سی دی‌های جمع‌آوری شده با کمک مردم در نخ‌های ماهیگیری بافته شد. جایگذاری یک استاپر بین هر سی دی باعث چرخش آن‌ها در جای خود گردید و همین امر موجب حرکت سی دی‌ها هنگام وزش باد و ترغیب افراد به تجربه‌ی فضای درون پاویون می‌شود. در هر رشته ۱۴ تا ۲۲ عدد سی دی وجود دارد. ما به کمک قلاب فلزی وصل شده به انتهای هر رشته توانستیم حدود ۴۵۰ رشته سی دی را در مدت چند ساعت بر روی شبکه‌ی مش قرار گرفته بر روی سقف نصب کنیم. سی دی‌ها برای ما بیانی استعاری از قطرات باران هستند. سعی ما در یادآوری آن با برانگیختن و تشدید حواس افراد به کمک مشابه‌سازی بارانی از جنس زباله شکل گرفته است. شخص با ورود به پاویون با رشته‌های سی دی برخورد می‌کند. از به هم خوردن رشته‌ها با یکدیگر صدایی شبیه صدای بارش باران شنیده می‌شود و با عبور نور از بین رشته‌ها، تلالو آن در کف ایجاد می‌شود.

درباره‌ی مسابقه‌ی قوام الدین شیرازی:
چهارمین دوره‌ی کارگاه مسابقه قوام الدین شیرازی با هدف ارتقا فرهنگ معماری شهری و تعامل مستقیم میان جامعه‌ی معماری و شهروندان در اردیبهشت ۱۳۹۷ در گذر قوام‌الدین شیرازی (جلوخان باغ عفیف آباد) در شهر شیراز برگزار گردید. موضـوع رویـداد امسـال باتوجـه بـه اهمیـت تغییـرات اقلیمی در ایران و بحران‌هـای زیست محیطی بـه وجـود آمـده در سـال‌هـای گذشـته بـه تعامـل میـان محیـط زیسـت بـه عنـوان بسـتر بـه وجـود آورنـده‌ی تمدن بشری و معماری بـه عنـوان شکل‌دهنـده‌ی اصلـی بـه تمـدن، مـی‌پـردازد.

معماری معاصر جهان: فرهنگی

_______________________________________

نام پروژه عملکرد: پاویون چند قطره
معمار اصلی: امیرحسین اشعری
تیم طراحی: زهرا جعفری، نیلوفر عسکری
تیم همکار و اجرایی: احسان شبانی، زهرا رحیمی، ملیکا خورشیدیان، انیس انباز، امین رضایی، رضا شیبانی، مطهره فخاری، الناز پیوند، نازنین سلیمانی، آناهیتا نیک‌نام، پیمان باقری، سارا قنواتی، سعید نصیری، محمد مسرور
مسئول اجرایی: سعید جمالی
نورپردازی: محمد حسین نورزاد
مساحت: 16 مترمربع
سال شروع و پایان ساخت: اردیبهشت ۱۳۹۷
کارفرما: رویداد معماری قوام‌الدین شیرازی،
وهاب زنگنه، مهدی پیروی
آدرس: جلو خان باغ عفیف آباد، شیراز، ایران
گرافیست: نیلوفر عسکری
مطالعات: الناز امینی خانیمنی
عکاسان: امیرعلی غفاری، احمد آگاه
فیلم: احسان شبانی، زهرا جعفری
هماهنگ کننده: اسما سیرجانی اصل
اینستاگرام: ashariarchitects@

مدارک فنی
منتشر شده در : دوشنبه, 30 نوامبر, 2020دسته بندی: فرهنگی هنری ورزشی, نمایشگاهبرچسب‌ها: