سالن اسکواش برج میلاد تهران (مکعب19)، امیرحسین رستمی‌زاده 
مرکز درمانی محلّی درّه­‌ی یوتا پرُوو، یوتا، آمریکا/ گروه معماری HKS، با همکاری گروه طراحی معماری ؤِست، 1999

نوسازی ساختمان کتابخانه‌­ی تامپسون در دانشگاه اوهایو کلمبوس، اوهایو، آمریکا/ معماران اِیکاک، 2009

Thompson Library Renovation, 2009

گویی دانشگاه اوهایو آرام ندارد و پیوسته و با بلندپروازی­‌های تازه، تغییر، بازسازی، ساخت و گسترش اجزای کامپوس دانشگاه را الزامی می­‌بیند. ساختمان بوآرت، متعلق به سال 1913 و الحاقاتی که بعدها (یکی در بین سال‌­های 51-1947 و دیگری از سال 1977) به ساختمان افزوده شده بودند بار دیگر مورد بازبینی قرار گرفتند تا مطابق نیازهای روز کاربران، نوسازی شوند.
کانسپت طراحی و ارائه‌­ی راهکار از آنجا آغاز شد که معماران اِیکاک تصمیم گرفتند تا سه فضایی که منابع مطالعاتی دانشگاه لحاظ می‌­شدند، اما عملاً جدا از یکدیگر محسوب می­‌شدند، هرکدام سبک خود را داشتند و ساز مجزایی می‌­نواختند را در یک توده­‌ی واحد بگنجانند. هدف آنها سازماندهی دوباره‌­ی محدوده­‌های داخلی این زون‌­ها بود، بی‌­آنکه حجم جدیدی به آن بی­فزایند. سیستم تأسیسات و برق ساختمان اصلی تغییر و بنایی که به سال 1977 تعلق داشت، با بنایی به مساحت 60,000 فوت مربع جایگزین شد. تا مساحت کل پروژه­‌ی کتابخانه به 300,000 فوت مربع برسد. معماران دیوارهای سنگی شرقی و غربی برج کتابخانه‌­ی مرکزی را با حائل‌­های شیشه­‌ای عوض کردند؛ فضایی که کوچک و دلگیر بود، به همین سادگی به قطب پرنور فضایی تبدیل شد. باله­‌ی غربی که متعلق به سال 1977 بود، تخریب شد و آتریومی نورگیر با نمای شیشه­‌ای و منحنی جای آن را گرفت و باله‌­ی غربی هم که مربوط به سال 1913 می­‌شد بسط یافت تا آتریومی در آنجا ساخته شود. برج شیشه­‌پوش نگهداری کتاب­‌ها، عامل ارتباطی آتریوم‌­ها و شکل­‌دهنده­‌ی لی­‌اؤت ساختمان است که سه فضای غریب را به یکدیگر پیوند داد تا در قالب حجمی کلی به کاربرانش خدمات‌­رسانی کند.

کتابخانه‌­ای که برای آن در نظر گرفته شد، ساختمانی‌­است با هفت طبقه که یک برج مرکزی در آن محل نگهداری کتاب‌­ها است و برای نگهداری از نسخ خطی و منابع اطلاعاتی دیجیتالی، مطالعه­‌ی انفرادی، مطالعه‌­ی گروهی، کافه تریا، کار با کامپیوتر، لابراتوار مالتی‌­مدیا، دفاتر بخش اداری و تراس سقفی، فضاهایی مجزا با طراحی ویژه دارد. ورودی به ساختمان کتابخانه از خیابان اووال در شرق و خیابان نایل در غرب صورت می‌­گیرد. تعداد بیش از 230 کامپیوتر برای استفاده‌­ی کاربران در اینجا تعبیه شده و دسترسی به اینترنت ؤایرلِس در تمام نقاط فراهم است. اتاق مطالعه­‌ی بزرگی که در سمت شرق می­‌باشد، به خیابان اووال اشراف دارد و محلی آرام برای کتابخوانی‌­های شخصی­ست. افرادی که
می­‌خواهند بر روی پروژه­‌های گروهی کار کنند، به فضای مطالعه‌­ی غربی می‌­روند و با خیال راحت به تبادل اطلاعات می‌­پردازند. علاوه بر این‌ها اتاق مطالعه­‌ی دیگری نیز در جانب غربی طراحی شده که به کامپوس غربی دانشگاه دید دارد و اتاق‌­هایی بسیار خلوت و آرام نیز برای مطالعاتی که به تمرکز و سکوت بیشتری احتیاج دارند، فراهم شده است. میز سیرکولاسیون در جبهه‌­ی شرقی طبقه­‌ی اول و جبهه­‌ی غربیِ طبقه‌­ی همکف، محل دریافت، ارجاع و رزرو کتاب‌­ها است و میز اطلاعات در طبقه­‌ی اول و رو به روی آسانسور، برای کمک به مراجعین و راهنمایی آنهاست. طبقات 6 تا 10 برج‌­های کتابداری مجهز به فضاهای مطالعاتی هم هستند که تیپ طراحی در همه­‌ی آنها یکسان نیست. حضور در اتاق مطالعه­‌ی کامپوس در آخرین طبقه (یازدهم) با لذت تماشای فضای دانشگاه و مرکز شهر کلمبوس توأم است. چیلرهای آب سرد 10 اینچی و پمپ‌­های تعویض 16 اینچی خنکای ساختمانی را فراهم می‌­کنند که با هزینه‌­ای در حدود 105 میلیون دلار ساخته شد.

مدارک فنی


منتشر شده در : سه‌شنبه, 26 سپتامبر, 2023دسته بندی: مقالاتبرچسب‌ها: