ساختمان جدید ترمینال فرودگاه بین‌المللی کیش، حمید مفیدی، منوچهر عزیزی، مسعود تذهیبی
بیمارستان عمومی ماساچوست بوستون، ماساچوست، آمریکا/ اِن.بی.بی.جِی (NBBJ)، 2011

مدرسه‌ی هنرمعماری برگزار می‌کند
شش دهه معماری، جهانگیر درویش

مدرسه‌ی هنرمعماری برگزار می‌کند
شش دهه معماری، جهانگیر درویش
استادان پنل:
دکتر جهانگیر درویش
دکتر آرتور امید آذری
دکتر امیر فرج‌الهی‌راد
• سه شنبه، ۱۹ دی ماه، ساعت ۱۰
• دانشگاه تربیت مدرس، ساختمان بنیان

جهانگیر درویش در شهریور ماه سال ۱۳۱۲، در خانواده‌ای صاحب نام و اصالتاً مازندرانی که در ورامین سکنی گزیده بودند، متولد شد. بعد تر نیز خانواده‌ی او در سومین سال زندگی‌‌ا‌ش عازم تهران گشتند. درویش در سنین کودکی به همراه پدر، که در آن زمان مؤسس کارخانجات قند بود، به سرتاسر ایران سفرهای متعددی نمود.
وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان ادب گذراند؛ سپس به دبیرستان‌های البرز و ایرانشهر رفت و پس از آن، تصمیم به ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی معماری گرفت. در سال ۱۳۳۴ به مدت یک سال دوره‌ی مقدماتی معماری را در دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و در آتلیه‌ی فروغی به اتمام رساند. در سال ۱۳۳۶ عازم ایتالیا شد و مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در شهر رم در سال ۱۹۵۷ دریافت نمود. پس از آن، به شهر تورین ایتالیا رفت و در دانشگاه پلی‌تکنیک تورین در مقطع دکتری مشغول به تحصیل شد.
تحصیل درویش در ایتالیا، به گفته‌ی خودش، زمینه‌ی سفر سایر هم‌دوره‌ای‌هایش به این کشور را نیز فراهم کرد. شیوه‌ی آموزش معماری در دانشگاه‌های ایتالیا، او را به شدت تحت تأثیر قرار داد؛ به  طوری  که نامه‌ای برای هم‌دوره‌ای‌هایش در دانشگاه هنرهای زیبا فرستاد و مشاهدات عینی خود را به آنان منتقل نمود. پس از این نامه، معمارانی نظیر مرجان ها، ایرج شهروز تهرانی، حبیبی، وزیری، محمد امین (داریوش) میر فندرسکی، یوسف شریعت‌زاده و بسیاری دیگر از آن نسل که هم‌کلاسی‌های او در آتلیه‌ی فروغی بودند، به ایتالیا رفتند تا با آموزه‌های متفاوت و جدید اروپایی در این کشور آشنا شوند. به گفته‌ی درویش، آموزش معماری در این دانشگاه‌ها صرفاً به «راندو، نقطه گذاشتن، کشیدن عکس آدم روی پروژه و زینت نقشه» محدود نمی‌شد، بلکه بیش از چهل درس معماری مانند معدن‌شناسی، شیمی آلی، فیزیک، شیمی معدنی و علم ساختمان یک و دو در این نظام آموزش داده می‌شدند.
.
از آثار جهانگیر درویش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استادیوم تختی
ساختمان صدا و سیمای تهران
ساختمان صدا و سیمای ارومیه
ساختمان صدا و سیمای تبریز
ساختمان صدا و سیمای شیراز
ساختمان صدا و سیمای بندرعباس
مدرسه ایتالیایی مونتالتو (Montaltodora)
ساختمان مرسدس بنز در تورین
ویلا Baita Luis، 1965
و …

منتشر شده در : شنبه, 6 ژانویه, 2024دسته بندی: مقالاتبرچسب‌ها: ,