گالری هنرهای مفهومی (باززنده‌سازی ساختمان جیپ)، اثر نغمه محمدی مسنن
آتلیه مشیر

دفتر معماری مشیر، اثر مجتبی هوشنگیان شیرازی، آتلیه مشیر

پروژه حاضر، بازسازی و تغییر کاربری یک واحد مسکونی به دفتر معماری، در مجموعه آپارتمانی واقع در یکی از خیابان‌های غربی شهر شیراز قرار گرفته است. ضرورت تغییر طراحی فضای اولیه با کاربری مسکونی به یک دفتر معماری و محدودیت‌های موجود، طراح را بر آن داشت تا بهترین استفاده از فضاها، متناسب با کارکردهای مورد نظر اعمال گردد. در این رابطه با توجه به اینکه بازطراحی فضای موجود، باتوجه به تقسیم‌بندی فضاها به سه عرصه، آتلیه، مدیریت و پذیرش، مبنای کار قرار گرفت.
معمار تلاش دارد دفترکاری برای یک شرکت ساختمانی طراحی کند که بتواند نقش خانه‌ای امن را ایفا کند تا اعضا بتوانند در راستای هدف مشترک مثل یک خانواده در کنار هم قرار بگیرند، دیالوگ‌های جذابی را به وجود آورند و به زندگی طعم جدیدی از با هم بودن بدهند. او در تلاش بوده تا از کنار هم قرار گرفتن افراد در این فضا، روزها و شب‌هایی که برای یک گروه ساختمانی به وجود می‌آید را به اهداف یک مجموعه طوری گره بزند که علاوه بر آن، شفافیت در روابط، از ابتدا دیده شود. افرادی که پشت دیوارها و درب‌های صلب در انتظار قرار نمی‌گیرند و گویی همه‌ی افراد به معنی واقعی کلمه همکاران گرامی یکدیگر هستند.
بازسازی یک آپارتمان 80 متری نوساز و تبدیل آن به یک دفتر معماری به این صورت انجام شد که بخش آشپزخانه آپارتمان به فضای آبدارخانه، منشی و حسابداری دفتر تبدیل شد و بخش سالن که نور و دید اصلی آپارتمان در آن قرار داشت به فضای آتلیه و هم‌چنین دو اتاق خواب و تراس به دفتر مدیریت و اتاق کنفرانس تبدیل شدند.
در این پروژه استفاده از شیشه‌ها به عنوان جداره‌های جداکننده بین فضاها مورد تاکید بوده است؛ که در عین تقسیم فضایی، کارکردها بتوانند به عنوان عنصری مهم و شکل‌دهنده با بیانی قوی و شاخص خود را مطرح نمایند و در کل %

منتشر شده در : پنج‌شنبه, 5 دسامبر, 2019دسته بندی: طراحی داخلی, طراحی داخلی / اداریبرچسب‌ها: , ,