خانه‌‌‌‌‌‌‌هایی برای گذراندن تعطیلات (بخش سوم)
کلبه‌‌‌‌‌‌‌ی ماهیگیری کوهستان استورم چشمه‌‌‌‌‌‌‌های استیم‌‌‌‌‌‌‌بوت، کلرادو، امریکا

خانه‌‌‌‌‌‌‌ی برنشتاین
لانگ آیلند، نیویورک، امریکا

این خــانه که برای استراحت آخرهفته‌‌‌‌‌‌‌ی یک خـــانواده‌‌‌‌‌‌‌ی چهارنفره پیش‌‌‌‌‌‌‌بینی شده است، ظاهر یک خانه‌‌‌‌‌‌‌ی روستایی ساده‌‌‌‌‌‌‌ی فرانسوی را دارد. کارفرمایان برای رعایت برخی مقتضیات حقوقی ملکشان، خواستار خانه‌‌‌‌‌‌‌ای با مساحت حداقل 465 مترمربع بودند. در نگاه نخست چنین به نظر می‌‌‌‌‌‌‌رسد که خانه به واسطه‌‌‌‌‌‌‌ی درهای فرانسوی و پشت‌‌‌‌‌‌‌پنجره‌‌‌‌‌‌‌ای‌های خود، ویژگی‌های مشترک بسیاری با خانه‌‌‌‌‌‌‌های حومه‌‌‌‌‌‌‌ای سنتی فرانسوی دارد، ولی فضای درونی خانه کاملاً مدرن و سرشار از نور و گستردگی است.
خانه می‌‌‌‌‌‌‌بایست در نیمه‌‌‌‌‌‌‌ی عقبی یک قطعه زمین دراز دو هکتاری برپا می‌‌‌‌‌‌‌شد و هنگام نزدیک شدن ناظر به آن، احساس شکوهمندی و عظمت به او القا می‌‌‌‌‌‌‌کرد. می‌‌‌‌‌‌‌بایست نمای ورودی متقارنی داشته باشد و ظاهری ساده و برازنده از خود به نمایش بگذارد.
یک گذرگاه مسقف از میان درهای فرانسوی به یک راهروی بیرونی پهن، درِ جلویی و حیاط سنگ‌فرشی در پشت آن منتهی می‌‌‌‌‌‌‌شود. بخش اصلی خانه سازه‌‌‌‌‌‌‌ی Lشکلی دور حیاط سنگ‌فرش و استخر شناست. سومین دیوار حیاط را ساختمان مهمانان و چوب‌‌‌‌‌‌‌بست‌های تاک‌ها تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌دهند که مشرف به محوطه‌‌‌‌‌‌‌ی چمن‌‌‌‌‌‌‌کاری‌‌‌‌‌‌‌شده‌‌‌‌‌‌‌ی پشتی هستند.
درِ جلویی شیشه‌‌‌‌‌‌‌ای به یک هال دوطبقه با نورگیرهایی در طبقه‌‌‌‌‌‌‌ی بالا و درهای دوتایی فرانسوی باز می‌‌‌‌‌‌‌شود. هال پایینی پس از یک اتاق غذاخوری دلباز، به اتاق نشیمن بزرگی با یک پنجره‌‌‌‌‌‌‌ی خوش‌‌‌‌‌‌‌نمای عظیم رو به باغ می‌‌‌‌‌‌‌رسد. کف در همه جا از سنگ آهک خاکستری ساب‌‌‌‌‌‌‌خورده‌‌‌‌‌‌‌ی پرتغالی پوشیده شده است. دیوارها با اندود نرم خود، در تقابل با تخته‌‌‌‌‌‌‌های چوبی رنگ‌‌‌‌‌‌‌شده در بالای تیرهای میان سقف قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرند. مالکان خانه مجموعه‌‌‌‌‌‌‌ای از آثار هنری در سبک‌های مختلف داشتند و نور و فضاهای گسترده‌‌‌‌‌‌‌ی دیوارها مکانی عالی برای تابلوهای بزرگ آنان فراهم می‌‌‌‌‌‌‌آورد.
آشپزخانه در گوشه‌‌‌‌‌‌‌ی جنوب شرقی خانه واقع شده است تا از آفتاب سحرگاهی سود ببرد. کابینت‌های تخته‌‌‌‌‌‌‌ای و مکانی در کنار پنجره برای صرف صبحانه، حس و حال راحت و آسوده‌‌‌‌‌‌‌ای به آشپزخانه می‌‌‌‌‌‌‌بخشند. «جزیره»ی مرکزی و رویه‌‌‌‌‌‌‌ی کابینت‌ها با گرانیت «گاسکوین بلو» به رنگ بژ درآمده‌‌‌‌‌‌‌اند.
پلکان و بالکن مشرف به هال اصلی، طبقه‌‌‌‌‌‌‌ی دوم را به دو جناح تقسیم می‌‌‌‌‌‌‌کنند. در یک سو، سوئیت خواب صاحبخانه قرار دارد و در سمت دیگر، دفتر کار، اتاق خواب‌های بچه‌‌‌‌‌‌‌ها، دستشویی‌ها و یک رختشویی کوچک واقع شده‌‌‌‌‌‌‌اند. در انتهای این بخش، گوشه‌‌‌‌‌‌‌ی دنجی برای نشستن و تماشا کردن تلویزیون وجود دارد. زیر این جناح، در سمت دیگر محوطه‌‌‌‌‌‌‌ی ورودی خانه، اتاق خواب مهمان، و پس از آن، گاراژ قرار گرفته است. اتاق سرگرمی و فضاهای تأسیساتی، زیر اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری و آشپزخانه واقع شده‌‌‌‌‌‌‌اند.
این خانه طراحی شده است تا مدتها برپا بماند. ظاهر کلاسیک، آن را از کهنگی مصون نگه می‌‌‌‌‌‌‌دارد. مصالح در سراسر خانه به دقت و با توجه به مرغوبیت و ماندگاریشان انتخاب شده‌‌‌‌‌‌‌اند. با آنکه جزئیات خانه کاملاً مدرن هستند، ولی خانه حتی با پذیرفتن زنگار و غبار، جذابیت خود را حفظ خواهد کرد.

منتشر شده در : شنبه, 15 می, 2021دسته بندی: معماری, ویلاییبرچسب‌ها: