رستوران سان لیو، اثر محمد کانیسواران
این پروژه در منطقهی پاسداران تهران، خیابان پایدار فرد قرار دارد. بعد از بازدید اولیه از محل پروژه و تهیهی نقشههای بنای موجود، ساختمان فاقد استحکامات لازم ارزیابی شد و اولویت اجرا، با ایجاد سازهی مناسب جهت بهبود مقاومت بنای حاضر صورت گرفت. با توجه به اینکه این رستوران علاوه بر ارائهی غذای ایرانی، غذای فرنگی (ملل) نیز ارائه میکند و به عبارتی ترکیبی از غذای ایرانی و فرنگی با محوریت غذای سالم میباشد، در پروسهی طراحی تصمیم بر آن شد تا معماری فضا، مناسب برای یک پارادوکسِ از پیش تعیین شده صورت گیرد، معماری گرایشی جهتدار نداشته باشد، ولی تأثیر محیط در آن نمایش داده شود. با توجه به این تصمیم، مجدداً از محل پروژه بازدید صورت گرفت و بعد از بررسی مجدد و شناسایی شاخصههای محیط و عوامل مؤثر در بافت آن، به رویکرد جدیدی در یک پروسهی معماری دست یافتیم: طراحی با آنالیز نیروهای محیط. بنابراین طراح تصمیم گرفت تا نیروها یا اتمسفر موجود در محیط را به فضا وارد کرده و از تأثیر این نیروها بر بنا، ساختار و چینش فضای خود را به دست آورد.
بافت دیوار، فرم اسکلت چراغها و میزها برگرفته از تأثیر نیروها به وجود آمده و با خروج مجدد نیروها و تقابل در قسمت ورودی، منجر به شکلگیری سردر رستوران گشته و در ادامه با توجه به عوامل توضیح داده شده و متأثر از موقعیت بنا، متریال عمدهی فضا آجر انتخاب شده است. در نهایت طراح برای حفظ پارادوکس موجود و هدف رستوران (ارائهی غذای طبیعی و سلامت)، فیلتری سیاه و سفید به صورت فرضی در قسمت ورودی رستوران قرار داده و قرار شده تا هرآنچه که وارد رستوران میشود، از فیلتر عبور کند و متأثر از آن باشد. تنها عاملی که موفق به غلبه بر فیلتر سیاه و سفید میگردد، طبیعت است که فیلتر نخواهد توانست بر آن تأثیر گذارد.
معماری معاصر ایران : طراحی داخلی
___________________________________
نام پروژه : رستوران سان لیو
طراح: محمد کانیسواران
نظارت و اجرا: گروه معماری کانی سواران
ناظر: رضا عباسی
تأسیسات الکتریکی: امین مالکی
تأسیسات مکانیکی: قاسم عباسی
گرافیک: گلنسا متحد
عکاس: علی یعقوبی
تاریخ اجرا: اسفند 1394
متراژ: 100 مترمربع