پریس کلینیک اثر کوروش فتحی

پریس کلینیک

معرفی بنا:
کارفرمای پروژه با در اختیار گرفتن دو واحد اداری که به یکدیگر از کنج پهلو زده بودند در صدد ایجاد فضای درمانی-آموزشی با مساحت 220 مترمربع بود. در طراحی این مجموعه، فضاها به دو واحد 90 و 130 متری موجود تقسیم گردید که واحد کوچک‌تر به قسمت پذیرش، اتاق پزشک و سالن جلسات و آموزش و واحد بزرگ‌تر به بخش درمان اختصاص یافت .

ایده‌ی طرح:
در ایده‌ی این پروژه با توجه به وجود فضاهای متعدد تاریک در بنا سعی در شفاف ساختن سطوح و آوردن نور از خارج به کلیه‌ی قسمت‌های داخلی فضا گردید و بر اساس این ایده می‌بایست فضا با المان‌های ساده‌ی شفاف در بدنه و مبلمان سبک می‌گردید. مبلمان این مجموعه بر اساس نیاز عملکردی و بصری فضا طراحی شده است که تمامی آن منطبق بر ارگونومی بدن انسان و به بخش‌های مراجعین، جلسات و استراحت تقسیم شده است. در قسمت جلسات، علاوه بر توجه به شفافیت کامل مبلمان برای وسعت بخشیدن به فضا، راحتی آنها برای حضور چند ساعته در جلسه نیز در نظر گرفته شد. نورپردازی فضا پیرو‌ ایده‌ی طرح و پرهیز از هرگونه المان اضافی به صورت خطی و با سازماندهی فضا طراحی گردیده است. هر مراجعه‌کننده ابتدا در فضای پذیرش که فضایی آرام و تلطیف شده با المان‌های سبز و دیدی مناسب از ورای شیشه‌های هوشمند به کوه‌های البرز می‌باشد قرار می‌گیرد و سپس به قسمت درمانی که با تغییر کفپوش و تبدیل رنگ سفید بدنه به طوسی از فضای ورودی و پذیرش تفکیک گردیده است وارد می‌شود. در قسمت درمان هیچ المانی از دید مراجعه‌کننده مخفی نیست و تمامی فضاهای درمان از جمله اتاق جراحی، استریل و غیره با شیشه تفکیک شده‌اند و با قرارگیری بر روی صندلی درمان از منظره‌ی تراس پیرامونی که با گل‌های فصل و بامبو آرایش شده‌اند لذت می‌برند. پس از حضور دندانپزشک و با تغییر دید بیمار به سقف می‌تواند از صفحه‌ی نمایشی که در سقف برای دیدن بیمار در نظر گرفته شده است استفاده نماید. کلیه‌ی دستگاه‌های لازم جهت درمان در کابینت‌ها طراحی شده است و هیچ المانی خارج از باکس‌های سفیدی که در فضا معلق هستند دیده نمی‌شود.

معماری معاصر ایران: آموزشی-درمانی

_______________________________________

نام پروژه: پریس کلینیک
عملکرد: درمانی
دفتر طراحی: کورش فتحی
معمار اصلی: کورش فتحی
همکار طراحی: آزاده مقیمی
مجری: کورش فتحی، علی بشیری
ساخت مبلمان: گالری آفرینه، محتشم مهدوی
نوع سازه: بتنی، فلزی
نوع تاسیسات: سنترال
گرافیک: ADD Studios
آدرس پروژه: تهران، مجتمع تجاری اداری سانا
مساحت زیربنا: 220 مترمربع
کارفرما: دکتر علیرضا مجدآبادی
تاریخ شروع و اتمام ساخت: 1398 – 1397
عکاس پروژه: علی گرجیان جلفایی
وبسایت: www.K-fathi.com
ایمیل شرکت: K-fathi@yahoo.com
اینستاگرام: kourosh_fathi_arch

مدارک فنی