کافی شاپ گــرن اثر سیاوش سیاح

ایده‌ی اولیه طراحی این پروژه گره بوده است که از طرف کارفرما درخواست شد. این همان گره‌ای است که قرار است قلب‌ها را به هم بدوزد. “در گویش شیرازی به گره، گرن می‌گویند.” این مجموعه دارای 5 بخش است و پلکان ساخته و طراحی شده در این مجموعه به‌عنوان یک المان معماری دلنشین عمل می‌کند، جانمایی آن در فضا به گونه‌ای است که 5 بخش را به یکدیگر گره ‌زده و ایده‌ی اولیه را به وجود آورده است.
فضای همکف از سه بخش‌بندی تشکیل شده است:
1- فضای بیرونی: فضایی که کنار پنجره قرار گرفته و هدف آن وصل کردن خیابان و طبیعت به درون می‌باشد.
2- فضای ورودی: شامل فضای تقسیم و مسیر رفت و آمد است. نشیمن‌هایی را در نظر گرفتیم که برای از بین بردن فضایی سرد و تبدیل آن به فضایی گرم و دلنشین، از آجرهای سنتی و طناب‌های گره خورده استفاده کردیم که احساسات دل‌انگیزی را ایجاد می‌کند. آجر استفاده شده در ورودی و میز چوب طبیعی کانتر و درهم‌تنیدگی میز و طناب‌های گره خورده در ایجاد فضای گرم نقش به سزایی داشته است.
3- نشیمن دنج: در این بخش با استفاده از نورهای متمرکز و دیواری که وجودش با طناب و ظروف مسی مزین شده است ما را به فضای خصوصی و خودمانی و آرامش بخشی می‌رساند. وقتی از پله‌هایی پر جزئیات که در تک تک اجزایش تلاش و هنرهای پر عشق و احساس را می‌بینیم بالا می‌رویم، وارد بخش بالایی مجموعه می‌شویم، بخش بالایی دارای دو بخش می‌باشد.
4- فضای دوستی،آرامش و تفکر: احساس عشق، علاقه و تفکر یکی از دلایل به وجود آمدن این فضا بوده است، کتابخانه‌ای که با طناب‌های گره خورده به یکدیگر متصل شده است این حس را به خوبی نمایش می‌دهد و وجود ارتفاع کم احساس گرم و خودمانی بودن را تقویت می‌کند. استفاده از آجر و قطعات شیشه‌ای دست‌ساز از جزئیات سرشار از عشق و هنر در این بخش می‌باشد.
5- فضای VIP: طبق درخواست کارفرما باید فضایی با عنوان VIP در نظر گرفته می‌شد که از طرفی برای ما خلاف فضایی صمیمانه و دوستانه به شمار می‌آمد. برای از بین بردن این حس، با توجه به اینکه همه‌ی مهمانان این مجموعه به یک اندازه از اهمیت برخوردار هستند، تلاش شد فضای VIP به گونه‌ای طراحی شود که فضایی خودمانی و به دور از تجمل باشد، که این فضا را با دیواری شیشه‌ای که چیزی در این فضا را نمی‌تواند پنهان کند و ترکیب آن با آجر لعاب‌دار فیروزه‌ای و پوشش خاص جهت دیوار و سقف در عین متمایز کردن فضا به وجود آوردیم. ترکیب عناصر سنتی مانند آجر و شیشه که به وسیله طناب‌های گره‌خورده‌ای از پله آویزان شده‌اند، همگی در کنار هم مفهوم فضا را به مخاطب القا می‌کنند.
با استفاده از متریال‌هایی (مانند سینترفلکس و …) در کنار متریال‌های سنتی (مانند آجر، شیشه و …) فضایی مدرن و در عین حال دارای حس و حال و گرمی فضای سنتی را به وجود آوردیم که مورد پسند جوان‌ها باشد. رعایت ایده‌ی کلی حتی در فضای سرویس هم به چشم می‌خورد؛ همان جا که گره‌های درهم‌تنیده را مشاهده می‌کنید. نورپردازی که در سقف انجام شده به مثابه‌ی ستارگانی می‌باشند که به ما چشمک می‌زنند و نویدبخش زندگی هستند. در این پروژه تلاش بر این موضوع بوده است که با رعایت فضایی با احساسات خالص و دور از هر گونه هیجان را با اتفاقاتی به نرمی طناب‌های کنفی و به لطیفی پارچه‌های حریر نشان دهیم.

معماری معاصر ایران، تجاری

__________________________________________

نام پروژه ـ عملکرد: گرن، کافی شاپ
شرکت ـ دفتر طراحی: استودیو معماری سیاح
معمار اصلی: سیاوش سیاح
همکاران طراحی: استودیو معماری سیاح
طراحی و دکوراسیون داخلی: سیاوش سیاح
نوع سازه: بتنی
آدرس پروژه: شیراز، بلوار نیایش
مساحت کل : 200 متر مربع
کارفرما: سجاد کشفی
تاریخ شروع و پایان ساخت: مهر 1394 -  فروردین 1395
عکاسی پروژه: پوریا زارع

مـعــمــاری پـرسشــگـر