پروژه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی خانه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­سازی اشترن‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­براوئرای
صخره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­های راینبرگ، سالزبورگ، 2006 – 2008

سایت تماشایی پروژه که در نزدیکی بخش قدیمی شهر سالزبورگ قرار دارد پس از بسته شدن کارخانه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی نوشابه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­سازی اشترن در آن، ده ها سال بلااستفاده بود. در سال 2006 با همکاری مقامات مسئول شهر سالزبورگ مسابقه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ای برای بهترین پروژه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی ساخت و ساز در این منطقه برگزار شد و هیئت داوران در اوت همان سال با در نظر گرفتن عوامل گوناگونی از قبیل هماهنگی پروژه با بافت شهری اطراف، فضاهای بیرونی جذاب، نورپردازی مطلوب و استفاده از نور خورشید، و نیز سازگاری با گذرگاه‌های طاق‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دار به‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­جامانده از نوشابه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­سازی پیشین، در 9 اوت 2006 در حضور شهردار سالزبورگ طرح خواهران حریری را به عنوان برنده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی مسابقه اعلام کرد. این طرح شامل چهار خانه در قطعه زمین غربی است که حول یک میدان نیمه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­عمومی گرد آمده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­اند و نیز دو ساختمان جدید در بخش شرقی. ساختمان‌ها به شکلی تماشایی طراحی شده و نماهای چشمگیری رو به صخره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ها و مناظر طبیعی اطراف دارند. گذرگاه‌های طاق‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دار باقی مانده و در آینده به «خانه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی معماری» تبدیل خواهند شد.

پروژه با الهام از عناصر طبیعی معرف شهر سالزبورگ شکل گرفته است. طرح کلی مجموعه تقلید و نمونه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی کوچکی از شهر سالزبورگ و کوه‌ها و رودخانه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی وسط آن است.
پروژه از نظر مفهومی، شکل و ساختاری شبیه صخره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ها و ترکیب بی‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­قاعده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی سنگ‌های پیرامون دارد. همان گونه که تخته‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­سنگ‌ها گویی از درون کوه تراشیده و سپس به قطعه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­های کوچکتری تقسیم شده و به شکلی تصادفی کنار هم قرار گرفته‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­اند، هربلوک ساختمان نیز در حکم ظرفی است که بلوک‌ها یا آپارتمان‌های کوچکتری را درون خود جای داده و به هر واحد مسکونی امکان می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دهد دید و نمایی منحصر به خود داشته باشد. با چنین نگرشی کوه مجاور بیشتر نقش «مولد» را بازی می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­کند تا «پس‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­زمینه».
برای ایجاد ارتباطی شخصی و مکاشفه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­انگیز، نهر باریکی در لبه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی دیواره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی سنگی حفر شده است که بیننده را به درون دعوت و راهنمایی می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­کند. این نهر نیز همانند رود زالتساخ، حد و مرزی جدید به وجود می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آورد، جنبش و حرکت می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آفریند و طبیعت را به درون سایت می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آورد. مسیر حرکت قدیمی نیز در این جریان ادغام می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شود. آب از بالاترین سطح سایت از طریق یک رشته آبشار به گردش درمی‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آید و در پایان به محل تجمع برف‌های آب‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شده، قندیل‌ها و سنگ‌ها تبدیل می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شود.
این مجرای آب همچنین مکانی برای نمایش آبنماها و مجسمه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­های آبی، و فضایی برای استغراق و بهره بردن از امکانات استخر پیش‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­بینی‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شده برای «مرکز تندرستی» است. این مسیر دسترسی پیاده با دقت تمام به گونه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ای طراحی شده است تا بدون نقض حریم خصوصی ساکنان، به آنان امکان دهد از زیبایی‌های طبیعی جنگل و صخره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ها لذت ببرند.
در قطعه زمین غربی چهار ساختمان (A، B، C، D) در اطراف محوطه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی چمن‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­کاری‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی نیمه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­محصوری قرار گرفته‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­اند. ساختمان‌ها بر قاعده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی مشترکی شناور هستند که محوطه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی چمن‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­کاری‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شده را در برمی‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­گیرد و سوئیت‌ها، سرسراهای ورودی و مسیرهای دسترسی قائم را شامل می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­شود. هر چهار ساختمان شامل مجموعه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ای از آپارتمانهای «شهری» و «فوق‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­العاده» و نیز دو طبقه پارکینگ در زیرزمین خواهند بود. رستوران و مرکز تندرستی مجهز به استخر و آبنما نیز در پای صخره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ها پیش‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­بینی شده است که از طریق مسیر واقع در سطح آب، قابل دسترسی هستند.
ساختمان‌های بخش شرقی در اطراف یک باغ سقفی بر فراز گذرگاه‌های طاق‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دار بازمانده از نوشابه سازی اشترن طراحی شده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­اند. گذرگاهها با نورگیرهای سقفی چشمگیری بازسازی خواهند شد و «خانه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی معماری» (ساختمان H) را در خود جای می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دهند که ورودی اصلی آن در سطح حیاط است. رستوران موجود نیز دو گذرگاه را در تقاطع خیابان‌های اشتاین‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­بروخ و اِرنست زومپِک به خود اختصاص خواهد داد. محوطه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی باز رستوران نیز در همان محل باقی خواهد ماند.
ساختمان موجود در خیابان اشتاین‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­بروخ (G)، در طبقه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی همکف خود محل مدرسه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی پیش‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دانشگاهی خواهد بود و در دو طبقه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی بالایی، دانش‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آموزان و کادر آموزشی مدرسه را اسکان می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­دهد و به باغ سقفی فراز گذرگاه‌ها نیز دسترسی خواهد داشت.
در بخش شرقی دو ساختمان مسکونی جدید (E و F) طراحی شده است که در طبقه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی همکف خود (سطح باغ سقفی) دارای سوئیت و در طبقات بالاتر دارای آپارتمان‌های «شهری» خواهند بود. پارکینگ نیز در زیرزمین تعبیه خواهد شد.