پروژه‌ی رستوران فست‌فود اثر رضا حبیب‌زاده، آرزو خلیلی، نوگل زربافیان

طرح برگزیده در بخش طراحی داخلی و معماری داخلی فضاهای عمومی سومین مسابقه طراحی و معماری داخلی هنر معماری

این پروژه در طبقه‌ی همکف یک ساختمان بی‌کیفیت واقع شده که از خیابان‌های اطراف حدود یک متر پایین‌تر است. کاربری سابق فضا سوپرمارکت بوده، که می‌بایست به یک فست‌فود تبدیل می‌شد. مساحت فضا حدود 110 متر مربّع است که 40 متر آن به آشپزخانه، و 70 متر آن به سالن اختصاص یافت.
فضای داخلی به دلیل اختلاف سطح با خیابان، و کوتاه‌بودن ارتفاع، علی‌رغم وجود پنجره‌هایی رو به خیابان، فضایی تنگ و خفقان‌آور بود. به همین دلیل ایده‌ی طرّاحی به سمت خلق استعاره‌ای از یک باغ پیش رفت. برای تحقّق این ایده، از چاپ تصاویری اکسپرسیونیستی از طبیعت بروی پانل‌های ام‌دی‌اف، در سقف و کف و سطح روی میزها، در بخشی، و همچنین تصاویری انتزاعی از درخت بروی شیشه در بخشی دیگر استفاده شده است.
آنچه در طرّاحی مبلمان این فضا اهمّیت داشت پرهیز از پراکندن ابژه‌هایی در فضا به‌صورت میز و صندلی و طرّاحی احجامی متناسب با استعاره‌ی باغ جهت نشستن بود، که در نهایت به ایجاد چهار منطقه‌ی متفاوت با چهار خصلت فضایی برای نشستن انجامید.

تجربه‌ی فضایی هر کدام از این مناطق، که علی‌رغم تفاوت، با یکدیگر هم‌خانواده هستند، از اهداف اصلی طرّاح بوده است. طرّاحی این فست‌فود با اجتناب از کلیشه‌های حاکم بر فضاهایی از این دست انجام شد که شامل استفاده از رنگ‌های تند، مبلمانی نازل و مصالح مصنوعی و دم دستی است. رویکرد جایگزین، نگرشی طبیعت‌گرایانه به فضا بود، که از طریق استفاده از مصالح طبیعی مانند چوب، رنگ‌های آرامش‌بخش و به‌کار بردن جلوه‌هایی اکسپرسیونیستی از طبیعت، نه به صورت دکوراتیف، بلکه به‌عنوان عنصری اصلی از فضا با حرکتی ممتد از سقف به کف صورت پذیرفت.

معماری معاصر ایران، تجاری

_____________________________

نام پروژه: پروژه‌ی رستوران فست‌فود
معماران: رضا حبیب‌زاده، آرزو خلیلی، نوگل زربافیان (گروه معماری متافور)
طرّاح: رضا حبیب زاده، آرزو خلیلی، نوگل زربافیان
عکّاس: پرهام تقی‌اُف
کاربری: رستوران فست‌فود
متراژ: ١١٠ متر مربّع
تاریخ شروع: آذر ٨٩
تاریخ تکمیل: بهمن ٨٩

این پروژه اثری است از گروه معماری متافور
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار گروه معماری متافور در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!