پارکلند، اثر امین ترکان

در نگاه اول طراحی یک رستوران، حل پلان کاملاً عملکردی به نظر میآید، اما اگر یک مفهوم طبیعتگرایانه اساس طراحی را شکل دهد دیگر اینچنین نیست! مفهوم این پروژه از مناطق اطراف این زمین و پارک رودخانهی زاینده رود برگرفته شده است. از خودمان پرسیدیم چگونه میتوانیم طبیعت اطراف را با یک حرکت فانتزی به داخل رستوران ببریم؟ در ابتدا سازهی اصلی باید حفظ میشد، در نتیجه ستونهای داخلی را به عنوان مغز استخوان درختهایی در نظر گرفتیم و آن را گسترش دادیم. رعنایی درختهای کشیدهی پارک در ستونهای طرح منعکس شد و به رنگ سفید که با منحنی ساده به سقف متصل شده و ترکیب شده با گیاهان که اشاره به پیچکهای رونده ی تنیده بر درختان فضای پارک داشته، درآمد. اینگونه این فضا پارکلند نام گرفت. با این مفهوم زمین را به سه بخش فضای باز، نیمهباز و بسته تقسیمبندی کردیم تا یک سلسله مراتب برای ورود به فضاهای پذیرایی ایجاد کنیم. از آنجا که رستوران نیاز به ویژگیهای متفاوت برای گروههای مختلفی داشت، بدون آنکه علامت خاصی برای تفکیک فضاها داشته باشیم، بخشهایی برای جمعهای خانوادگی، جلسات، جمعهای دوستانه، کاری و حتی خصوصی در نظر گرفته شد! طوری که هر کدام از فضاها بیان کنندهی عملکرد ویژهی خودش باشد. این در حالی است که مردم میآیند تا با یک وعده ی غذایی یا حتی با یک نوشیدنی ساده در کنار هم باشند، پس لازم بود آشپزخانه به صورتی نمایان، با توجه به شرایط تهویه و سرویس دهی مناسب به همه ی فضاها جایگذاری شود. در نهایت، مجموعه با طراحی جزئیات ساده (کاشی و لوستر) و متریالهای محدود و بعضاً بازیافتی برای احترام به طبیعت اطراف با کمترین هزینه طراحی و اجرا شد.
معماری معاصر ایران :طراحی داخلی، تجاری
______________________________________
نام پروژه ـ عملکرد: پارکلند، کافه و رستوران
شرکت ـ دفتر طراحی: مهندسین مشاور نهصد
معمار اصلی: امین ترکان
همکاران طراحی: عالیه نادری، مریم اعرابی
طراحی و دکوراسیون داخلی: مهندسین مشاور نهصد
نوع تأسیسات ـ نوع سازه: داکت اسپلیت، پکیج، اسکلت فلزی
آدرس پروژه: اصفهان، خیابان سعدی
مساحت کل ـ زیربنا: 600 مترمربع، 503 مترمربع
کارفرما: آقای پورصحت
تاریخ شروع و پایان ساخت: خرداد ماه 1397، اسفند ماه 1397
عکاسی پروژه: علی گرجیان
گرافیست: محمدرضا محمودی
وب سایت: 900co.com
ایمیل: amintorkan@yahoo.com