ویلا 12، اثر محمدرضا مرعشی، ساناز خامنه وهمکاران

پروژه ویلای دوازده یکی از چهار ویلائیست که بنا به درخواست کارفرما توسط تیم طراحی نوآر در این شهرک طراحی شده که هیچکدام از آنها در همسایگی هم قرار نداشتند. ایده اولیه طراحی پیدا کردن یک قالب کلی برای طراحی چهار ویلا بود تا علاوه بر حفظ یکپارچگی و پیروی از یک ادبیات مشترک، رفتار و فضاهای کاملا متفاوت داشته باشند. با توجه به یکسان بودن ابعاد هر یک از قطعات و متراژ زیر بنای ویلاها یک فرم مکعب شکل به ابعاد 21*16 و ارتفاع 7.5 متر برای آنها در نظر گرفتیم که تاثیر وضعیت اقلیم آن را به فرم شکل تبدیل کرد. تولید فضاهای منفی با توجه به تاثیری که از برنامه‌ی عملکردی پروژه می‌گرفت می‌توانست راه حل خوبی جهت ایجاد گزینه‌هایی با فضاها و روابط متفاوت داخلی ضمن حفظ فرم اصلی در چهار چوب اولیه باشد. درواقع هدف ما ایجاد واحدهای همسان با فضاهای متنوع بود که موقعیت‌های همسایگی متفاوت و دید و منظر آنها نسبت به دریا و اطراف به شکل‌گیری فضاهای منفی متنوع برای هر یک از واحدها کمک می‌کرد.
مرحله بعد طراحی ویلای دوازده بود که با توجه به موارد ذکر شده به تولید فضاهای منفی با گزینه‌های مختلف در این واحد پرداختیم. با در نظر گرفتن عواملی چون جانمایی تراس‌های اصلی و فرعی و دید و منظر نسبت به محیط اطراف و همسایگی همچنین نحوه چیدمان فضاهای مورد نیاز به گزینه نهایی جهت خالی کردن حجم شکل رسیدیم و در نهایت گزینه نهایی را با رفت و برگشت‌های بسیار انتخاب کردیم. پرداخت ویژه به کیفیت فضاهای منفی با ایجاد بافت آجری در بدنه‌ها و نگاه ناظر از داخل فضاها به پنجره‌های L شکل و نفوذ فضای سبز به داخل آن‌ها که باعث ارتباط بیشتر بنا با فضای اطراف و تفاوت این قسمت با جداره بیرونی نمای ساده ساختمان می‌شد از جمله اهداف ما در طراحی این بنا است. در طراحی فضای داخل بنا نیز قصد داشتیم با تبدیل راه پله و فضای بهارخواب به عنوان المانی مجزا از سازه اصلی ساختمان از آن به عنوان یک عنصر تندیس گونه در فضای خالی (وید) اصلی استفاده کنیم تا علاوه بر حفظ عملکرد ارتباطی راه پله و فضای خاص بهارخواب این قسمت به صورت پیوسته و البته مجزا در نقش متفاوت دیگری ظاهر شود که خود نشان از اهمیت ویژه این المان‌ها در فضاهای مسکونی می‌باشد.

معماری معاصر ایران :مسکونی

________________________________          

نام پروژه: ویلای 12
عملکرد: مسکونی
معماران اصلی: محمدرضا مرعشی، ساناز خامنه
کارفرما: آقای قندچی
همکاران طراحی: احسان گلریز، ابراهیم ولی زاده، نیایش خمسه، سپیده ریاضی
تهیه نقشه های فاز 2: ابراهیم ولی زاده
آدرس پروژه: مازندران، نور، رو به روی درب سنگی پارک جنگلی نور، شهرک درنا
مساحت/زیربنا: 553 متر مربع
اجرای پروژه: آرش اسماعیل زاده
طراحی سازه: بهرنگ بنی آدم
نوع سازه: فلزی
طراحی تأسیسات: علی فرجی
نوع تأسیسات: گرمایش کف و هوشمند سازی ندارد
سرپرست کارگاه: مهندس سلیمانی
نظارت پروژه: محمدرضا مرعشی، ساناز خامنه
تاریخ طراحی: 1395
تاریخ شروع ساخت: اردیبهشت ماه 1396
تاریخ پایان ساخت: مرداد ماه 1397
عکاسی پروژه: علی دقیق
مشاور گرافیک: مشاور نوآر
برندهای محصولات مصرفی:
1)کاشی تبریز
2)آجر نماچین
جوایز:
1) رتبه دوم جایزه معمار
2) رتبه دوم جایزه معماری و معماری داخلی

این پروژه اثری است از محمدرضا مرعشی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار محمدرضا مرعشی در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!