ویلای سنگده

اثر امیرحسین علوی‌زاده

معماری ویلای سنگده بر اساس معماری دو ایوانی ایرانی شکل گرفته است، با این تفاوت که به علت کوهستانی بودن محل ویلا و برونگرا بودن ساختمان‌های بومی، ایوان‌ها به جای آنکه مقابل هم باشند در کنار هم قرار گرفته‌اند. این ایوان‌ها قاب‌هایی هستند رو به طبیعت بکر اطراف تا ساکنان بتوانند نقاشی طبیعت را از زوایای گوناگون به تماشا بنشینند.
برای ایجاد تمایز میان دو ایوان مجاور، رفع اشرافیت غربی ویلا و جهت‌گیری به سمت منظره‌های اطراف، ایوان غربی زاویه‌ی 45 درجه نسبت به ایوان اصلی دارد. فضای پشت ایوان اصلی شامل سالن پذیرایی و فضای پشت ایوان کوچک‌تر شامل اتاق‌های خواب است تا تداعی‌ کننده‌ی فضاهای بیرونی و اندرونی معماری ایرانی باشد.
از آنجاییکه مجموعه نیازمند فضاهای خدماتی چون سرایداری، پارکینگ و موتورخانه بود و ترجیح بر آن بود که این فضاها کمترین تداخل را با ساختمان ویلا و فضای باز آن داشته باشند، لذا از شیب تند زمین جهت مکانیابی این فضاها استفاده شد به گونه‌ای که فضاهای فوق در ترازی پایین‌تر از ویلا و در انتهای شیب زمین جانمایی شده و سقف آنها با الهام از‌ معماری روستای تاریخی ماسوله بخشی از حیاط ویلا گردید.
در نهایت هم تلاش شد تا جزئیات طرح نیز از معماری ایرانی ایده گرفته شود و تناسبات نمای آجری و نحوه‌ی ترکیب آن با چوب، آهن و سنگ در همین راستا بوده است.

معماری معاصر ایران: مسکونی

_______________________________________

نام پروژه: ویلای سنگده / عملکرد: مسکونی
دفتر طراحی: آرکافیس
معمار اصلی: امیرحسین علو یزاده
مجری: داوود علو یزاد ه
کارفرما: علی هراتیان
سازه: حامد نوروزی
تاسیسات: حسام سیدحسینی
آدرس پروژه: مازندران، فیروزکوه، پل سفید، سنگده
مساحت-زیربنا: 900 مترمربع، 400 مترمربع
تاریخ شروع و پایان ساخت: 1397 – 1396
عکاس پروژه: پرهام تقی‌اُف
وبسایت: archoffice.ir 
تلگرام: https//telegram.me/archofficeiran
ایمیل: alavizadeh.arch@gmail.com

مدارک فنی

کتابخانه و مسجد حیکما، اثر یاسمن اسماعیلی و مریم کامارا