ویلای خاکستری

اثر رضا اسدزاده و شبنم خلیل‌پورفر

قصه از سایت پروژه شروع شد. از میان درختان زردآلو و گردو و گیلاس، از حاشیه‌ی رودخانه‌ی زنگمار گذر کردیم، در انتهای کوچه باغ همجوار و هم سایه‌ی کوه باغی بود پر از درخت.

قرار بود باغ بستری شود برای طراحی و ساخت یک ویلا.

و این زمینه و بستر دقیق در ورودی شهر ماکو واقع شده بود.

به دنبال صلح با زمینه بودیم زمینه ای  که بستر بکر طبیعت بود و به دنبال پیوند‌های عمیق پروژه با زمینه‌اش خارج از مفهوم رایج زمینه‌گرایی بود ( البته اگر زمینه‌گرایی مدرن را خانه آبشار فرانک لوید رایت در نظر بگیریم )

درنهایت ویلایی طراحی و ساخته شد به نام ویلای خاکستری که اساسا ارتباط سنتی با طبیعت ندارد، با اینکه از سنگ بستر پروژه یعنی بازالت درخود پروژه استفاده شده.

کوه‌های سنگین و نامنظم بستر ما را به سمتی  سوق داد که طرحی سبک و منظم ارايه دهیم و به این طریق به طبیعت احترام بگذاریم.

رنگ خاکستری و درنهایت ویلای خاکستری، یک اتفاق خنثی ست. با این که حجم الحاق و برش‌های متنوعی دارد و فرمال هست و به تنهایی مورد کنکاش فکری است، ولی در زمینه فریاد نمی‌زند.

نور آفتاب در شرق و جنوب و غرب سایه روشن‌های جذابی در حجم خاکستری ایجاد می‌کند و این در واقع یک ارتباط صلح آمیز با طبیعت است.

ویلای خاکستری در واقع اتفاق مدرن، رنگ مدرن، حجم مدرن و زندگی مدرن و در نهایت ارتباط مدرن با طبیعت بکر است که به صورت مودب و مرتب درآن قرار گرفته است .

درون پروژه نیز همچون بیرونش آرام و در ارتباط با طبیعت است . حجم بسته است ولی بازشوها طوری طراحی شده‌اند که مخاطب در فضای داخل به دنبال کشف و ارتباط با بیرون باشد.

ویلای خاکستری در مسالمت و به دور از غوغا و بی آزار و هم راستا و در صلح با زمینه است، هم برای کسانی که از آن استفاده می‌کنند و هم برای کسانی که از آنها هنگام ورود به شهر و یا خروج از شهر، دلنوازی می‌کند و باشد که جزئی از خاطره شهرمان شود…

معماری معاصر جهان: مسکونی

_______________________________________

نام پروژه-عملکرد: ویلای خاکستری ؛ یک زمینه . یک محتوا
طراحی و نظارت: آتلیه مکعب سفید؛ رضا اسدزاده، شبنم خلیل پور
آدرس پروژه: آذربایجان غربی، ماکو، روستای هندور
کارفرما: آقای یوسف مهراجی
همکار اجرا: روح اله نوروزی، محمد اسدزاده، کامران محمدنژاد
همکار ارائه: روژمان حریری، زهرا آتش زبان، هنگامه رضایی
عکس: فرشید نصر آبادی
زیربنا: 100 متر مربع
سطح اشغال: 20 متر مربع
زمان ساخت: 99-1398
اینستاگرام: whitecube.atelier

مدارک فنی