مرکز دانشجویی کارل و روت شاپیرو، دانشگاه برَندیز، 2002

والتام، ماساچوست، امریکا

مرکز دانشجویی جدید دانشگاه برندیز با مساحت 6040 متر مربع، آشکارا به معماری مدرن دانشگاه و نیز معماری ناحیه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی بستن چشم دارد. در دانشگاه برندیز که در سال 1948 تأسیس شد، مکان مشخصی برای مرکز دانشجویی پیش‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­بینی نشده بود. دفتر معماری چارلز رُز با استقرار ساختمان در قلب جغرافیایی شهرک دانشجویی، اشاره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ای نیز به هدف این مرکز مبنی بر بهبود زندگی دانشجویان و ارجاعی نمادین به محوریت دانشجویان در نظام دانشگاه انجام داد. یک پارکینگ و ساختمان قدیمی تخریب شدند تا راه برای مرکز گشوده شود و خطوط دسترسی جدیدی میان آن و ساختمانهای اداری و پذیرش، موزه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی هنر رُز و یک تئاتر بزرگ پدید آید. مرکز از نظر ایجاد مناظر جدید، از جمله حیاط و باغچه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ها و یک فضای سبز گسترده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی مرکزی (که شهرک دانشجویی متعلق به دوره‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی پس از جنگ جهانی دوم، فاقد آن بود) نیز چشمگیر می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­نماید.

مرکز در اصل شامل دو ساختمان است که به وسیله‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی یک آتریوم سه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­طبقه به هم متصل شده‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­اند. طراحان با ایجاد دو بال جداگانه نه تنها بخش‌هایی مجزا برای فعالیت‌های گوناگون و پرشمار مرکز فراهم می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آورند، بلکه به این وسیله اکثر اتاق‌ها را از میزان قابل توجهی از نور طبیعی برخوردار می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­سازند که در زمستان‌های یکنواخت و دلگیر نیوانگلند، امتیاز بزرگی است. پلکانی که دسترسی به طبقات بالا را امکان‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­پذیر می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­سازد، فضای آتریوم را به صورت ضربدری قطع می‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­کند. نمای بیرونی تماشایی در وجه شمالی، با روکشی از صفحات مسی زنگارگرفته پوشیده شده است. وجه جنوبی نیز علاوه بر پوشش سنگ‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­آهک و مس، دیوارنمایی از شیشه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی رنگی دارد. این مرکز دانشجویی که ساخت آن در سال 2002 به پایان رسید، اینک یک تئاتر با گنجایش 350 صندلی، کتابخانه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­ی کامپیوتری، تالار رسیتال، باشگاههای دانشجویی، کتابفروشی و کافه‌‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­تریایی را در خود جا داده است.