فودکورت پالادیوم، اثر علی بهزادی
فودکورت پالادیوم (1393)

شاید نخستین فودکورت تخصصی ایران بود. وقتی مطرح شد هیچ شناختی نسبت به موضوع نداشتیم. برخلاف ظاهر ساده، ساختار و پشتیبانی پیچیدهای دارد. نکات فنی و اجرایی و ایمنی بسیار زیاد است. به همراه کارفرما، 1000 ساعت تحقیق میدانی در خارج از کشور داشتیم (چین، ترکیه و امارات). حین تحقیق و بازدید مکراراً با ممانعت مالکین مواجه میشدیم. خیلی علاقهای به فاش کردن مکانیزمهایشان نداشتند، ولی ما به هر زحمتی که بود تلاش کردیم کار را اصولی از آب دربیاریم. اکثر دوستان فکر میکنند طراحی رستوران یا بهطورکلی، مراکز حرفهای عرضهی محصولات غذایی، کار راحتی است. معماران همکار، خودشان میدانند 90 درصد عامل موفقیت اینگونه مراکز، پشتیبانی آنهاست که اگر درست عمل نکنند به سرعت آن مرکز را به ضرر میاندازد. اعم از انتقال و رفتوآمد پرسنل خدماتی، شامل استراحتگاه، رختکن و سرویسهای بهداشتی و انتقال مواد خام و تخلیه مواد زائد، مسائل ایمنی و آتشنشانی و … . من خیلی از کارهای داخلی را میبینم که توجهی به این مهم نمیشود. ما در فودکورتهای پالادیوم حدود 1000 نفر نیروی خدماتی داریم. در پیک کاری اینجا چیزی حدود 2000 نفر غذا میل میکنند: این شوخی نیست! سرویس دادن به اینها، رساندن سریع سفارش، جمع کردن زبالهها، سرد و گرم کردن محیط و رعایت مسائل ایمنی. معماری داخلی که فقط گل و گلدان و پارتیشن و میز و صندلی و رنگ دیوارها نیست. پشت این ظاهر ساده و آرامشبخش ساعتها فکر تأسیساتی و فنی انجام شده تا مخاطبین در آرامش باشند. فقط شما به رفتوآمد این 3000 نفر فکر کنید. که وسط این همه یکسری با سینی غذا به سمت میزهایشان در حرکتند . تمام این مسیرها استاندارد دارند. ما اینجا را وقتی طراحی کردیم و ساختیم که استاندارد که بماند، حتی هیچ نمونهی مشابهی و مأخذی داخل کشور نداشتیم. مجبور بودیم به همه چیز فکر کنیم و خودمان را جای مردم بگذاریم. هنوز هم که من به فودکورتهای جدید و در حال تأسیس سر میزنم، میبینم که فقط کپی فرمال کردهاند. جزئیات و ضوابط اصلاً رعایت نشدهاند.
معماری معاصر ایران، تجاری،طراحی داخلی
___________________________________
نام پروژه : فودکورت پالادیوم
طراح داخلی: علی بهزادی