صندلی شاهرخ
گروه هامون

نام این صندلی شاهرخ است. نسخهی اولیهی شاهرخ با ارتفاع کم، به مقصود بازانگاری سنت (نشستن روی زمین) و با الهام از تصویری متعلق به استاد شجریان در یک محفل خصوصی (در این تصویر استاد شجریان روی زمین نشسته و به یک پشتی تکیه دادهاند) طراحی و ساخته شد.
در نسخهی حاضر سعی شد تا با حفظ کلیات زیباییشناسی فرم اولیه، نوعی از صندلی با تنوع بیشتر در کاکرد حاصل شود؛ یا به تعبیری دیگر مقصود، ایجاد فرمی فضامند بود تا در تقابل با محیط کنشی موثرتر بروز دهد. بنابرین ارتفاع صندلی افزایش و عرض و عمق آن کاهش یافت؛ سازهی لولهای اصلی باقی ماند ولی در تنیدگی صندلی و مسیر انتقال وزن به زمین تغییراتی ایجاد شد. سازهی صندلی سه تکه طراحی شده که با لولههایی ظریف به هم متصل میشوند و در نهایت پیکرهای دوتکه را تصویر میکنند که با خلاء بصری میانی حالتی معلق را ارائه میکند.
قابلیت تولید صنعتی یکی از اهداف برای شاهرخ بود لذا به دو مسئلهی در امتداد هم باید فکر میشد، یکی طراحی شاهرخ و دیگری طراحی روش ساخت شاهرخ. این طرح باید طوری آماده میشد که روشمند ساخته شود، متریال بهینه مصرف شود، صرفهی اقتصادی را توجیه کند، اقبال فروش را تضمین کند و… . شاهرخ باید ساده ساخته میشد یعنی برای ساخت، وابستگی به فرد یا کارگاهی خاص جایز نبود. شاهرخ اکنون در مدت زمان یک هفته ساخته میشود و در بستر چند پروژه به اهداف مورد نظر طراح دست یافته است. این صندلی برای اولین بار در نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مبلمان رونمایی و توسط «اتحادیهی صادرکنندگان و تولیدکنندگان مبلمان ایران» تقدیر شد.
برای ساخت شاهرخ قالب و «فیکسچر» طراحی و ساخته شد، به واسطهی نمونهسازی و آزمایش ارتباط و تعادلی بین درجهی خمیدگی و قطر لولهی انتخابی برقرار گردید همچنین ایجاد این تعادل بین ضخامت لوله، استقامت سازه و صرفهی اقتصادی ضروری بود. مورد جدیدی که در این فرآیند دارای ارزش و اهمیت شد «زمان تولید» و «سهولت ساخت» بود. نظامِ فروش شاهرخ طوری برنامهریزی شد که بایستی بعد از سفارش تولید میشد، لذا فاصله بین سفارش تا تحویل به فاکتور مهمی برای اقبال فروش تبدیل شد.
مبلمان
_______________________________________
نام پروژه-عملکرد: صندلی شاهرخ-مبلمان
دفتر طراحی: گروه هامون
طراح اصلی: سپهر مهردادفر
همکاران طراحی: سپهر مهردادفر، سعید میرطهماسب، حسین خراسانی
اجرا: گروه آرویناژ، گروه تهران فبتوری
تاریخ شروع و پایان ساخت: 1399-1398
کارفرما: گروه آرویناژ
عکاس: گروه هامون، نادر سماواتی