شوروم آسانسور کلمان اثر محمد وارسته، رزا تبادار

شوروم آسانسور کلمان

برداشت ما از اولین مواجهه با پروژه و همچنین اطلاع از نوع ارائه خدمات و برخورد با مخاطب در مجموعه کلمان، ذهن ما را درگیر پاسخ گویی به این موضوع کرد، که چگونه می‌توان فضایی ایجاد کنیم که ضمن افزایش نفوذپذیری و شفافیت بیشتر، امکان ایجاد حداکثر ارتباط بصری در بستر آشفته‌ی نمای شهری را نیز ایجاد کند.
به همین دلیل بر اساس این استدلال در اولین گام، جداره‌ی خارجی را حذف کرده‌ایم که این امر باعث شد حجم بنا سبک و عاری از پارازیت‌های اضافی شود و ارتباط بیشتر فضای داخلی با بیرون را امکان‌پذیر کند؛ همچنین با حذف نمای سنگی قادر به ایجاد پوسته‌ای شفاف و سبک بر جداره‌ی ساختمان شدیم که با بالا کشیدن پوسته شفاف مذکور و با حفظ سایه اندازی بر فضای داخلی، امکان رسیدن به ارتفاع مناسب را میسر شد.

با ایجاد نشیمن گاه و فضای مکس بین مسیر پیاده و بنای اصلی، همزمان با دعوت‌کنندگی بیشتر و افزایش ارتباط درون و بیرون بنا، نیاز کارفرما جهت داشتن فضای نشیمن در فضای باز، در این فضای میانه به وجود آمد.
استفاده از پوسته دوم این فرصت را ایجاد کرد که پوسته خارجی شفاف و سبک اجرا شود که از این طریق اصل انعطاف‌پذیری و یکسان‌سازی به اجرا درآورده شد و در نهایت ساختمان ما به یک حجم واحد و یکدست تبدیل شد.
یکی از علاقه‌مندی‌های ما جهت انتخاب نمای دو پوسته چه به واسطه متریال‌هایی مانند استرچ متال یا متریال‌های پارچه‌ای این بود که در اقلیمی چون شهر شیراز به دلیل تابش مستقیم و پایین بودن رطوبت، نیاز بسیار زیادی به تابش‌گیرها احساس می‌شود که این موضوع سبقه‌ی تاریخی نیز داشت؛ معمولا در شهر شیراز پوسته‌ها و پرده‌ها را بیرون از ساختمان نصب می‌کرده‌اند که این خود سبب می‌شود که از رخ دادن پدیده‌ی گلخانه‌ای جلوگیری شود، این کار با هدف کنترل حرارت در داخل ساختمان مورد استفاده قرار گرفت.

معماری معاصر ایران: تجاری

_______________________________________

نام پروژه: شوروم آسانسور کلمان، شیراز
عملکرد: نمایشگاه
شرکت: دفتر طراحی وارتا و همکاران
معماران اصلی: محمد وارسته، رزا تبادار
همکاران طراحی: هاله شیبانی، فاطمه پاکنژاد، امین رضایی
کارفرما: فرشید رضازاده، مجموعه کلمان
مجری: محمد وارسته، فاطمه پاکنژاد، امین رضایی
نورپردازیی: محمد علیزاده، محمد وارسته
آدرس پروژ: شیراز، بلوار رحمت
مساحت زمین: 500 مترمربع
زیربنا: 350 مترمربع
تاریخ شروع / تاریخ پایان ساخت: 1398
عکاس پروژه: امیر علی غفاری
گرافیک: پیمان باقری
وبسایت: www.vartaoffice.com
ایمیل: varasteh.mohamad.ar@gmail.com
اینستاگرام:  VARTA_OFFICE

مدارک فنی