ساختمان اداری اشراقی اثر مهبد معاون

این پروژه ساختمانی هجده واحدی با کاربری و موقعیت اداری واقع در کوچه‌ای فرعی حد فاصل دو گذر اصلی شریعتی و سهروردی است. وجود مدرسه، ادارات مختلف دولتی اعم از بهداشت، مالیات، شرکت‌های خصوصی، ساختمان پزشکان و گالری، این گذر فرعی نسبتاً باریک را به گذری پر تردد تبدیل می‌کرد. یکی از اهداف طراحی، بنایی متفاوت بود که در داخل این کوچه‌ی پر هیاهو گویای خود و کاربری‌اش باشد. این ساختمان با تیپولوژی مرسوم میان بافتی در تهران که عمدتاً به دلیل مسائل اقتصادی است، حاصل غلبه ی حداکثر متراژ بر فرم و نظام سازه‌ای می‌باشد، با این تفاوت که به دلیل قناصی زمین در شمال شرق پیشروی ساختمان، نسبت به بدنه‌ی شهری همجواری‌ها در شرق و غرب سه متر اختلاف داشت. با توجه به قوانین سطح اشغال و شکل دیکته شده‌ی زمین باید نما و بدنه‌ی اصلی ساختمان به صورت کاملاً مورب همراه با پخ در قسمت شرقی اجرا می‌شد. ابتدا تصمیم گرفتیم خط مورب بدنه ساختمان را به صورت باکس‌هایی پله پله طراحی کنیم. پله پله و باکس کردن سطح نما باعث شد بدنه‌ی ساختمان از روبرو کاملاً مسطح و موازی با گذر و همینطور همراستا با ساختمان‌های همجوار در شرق و غرب باشد. سپس به جای پخ، شکافی در کناره‌ها ایجاد کردیم که هم باعث ایجاد فضای نیمه‌باز تراس‌ها می‌شد و هم باعث خروج بهتر باکس‌ها از ساختمان، همینطور تاکیدی بر شاخص‌تر شدن بنا نسبت به همجواری‌ها بود. سپس بالاترین ردیف را بر روی نهایت پیشروی مجاز و همراستا با حرکت گذر در نظر گرفتیم و همچنین از بالا به پایین به سمت ورودی در جهت پذیرش و دعوت کنندگی بهتر، باکس‌ها را به سمت داخل حرکت دادیم. وجود باکس‌های سفید بزرگ مقیاس، در عین سادگی به تفاوت و گویا شدن بنا نسبت به بافت اطراف کمک می‌کرد و حرکت باکس‌ها نسبت به یکدیگر در جهت گذر و همینطور در جهت ورودی باعث به وجود آمدن نماهای متنوعی از ساختمان با حرکت در گذر شد، که حس حرکت و پویایی را با توجه به کاربری آن ایجاد می‌کرد. فضاهای اصلی و خدماتی به گونه‌ای در دیاگرام تقسیمات فضا در نظر گرفته شد که در طراحی داخلی داشتن پلان آزاد در هر کدام از واحدها و امکان تجمیع واحدهای مجاور با یکدیگر میسر شود، که در نهایت منجر به حذف عناصر سازه‌ای در وسط شد. سپس بیشترین سطح نورگیری را در جهت ایجاد کیفیتی متفاوت برای استفاده کنندگان در بیشتر ساعات روز برعکس ساختمان‌های اداری و موقعیت اداری معمول ایجاد کردیم و در جهت نفوذ کنترل شده نور طبیعی بدون تاثیر منفی بر فضای داخلی و ایجاد حریم خصوصی و همینطور در جهت خالص‌تر شدن احجام نما، پوسته‌ی متخلخلی را همراه با هر کدام از باکس‌ها در داخل دهانه‌های آنها قراردادیم. استفاده از بتن اکسپوز، نشان دادن عناصر سازه‌ای در نمای تک‌رنگ، یک‌دست بودن سطح بنا و توجه به مسائل مدیریت انرژی از نکات مشترک این پروژ با پروژه‌ی آسمان است.

معماری معاصر ایران : اداری            

_________________________________________             

نام پروژه ـ عملکرد: ساختمان اداری اشراقی، اداری
شرکت ـ دفتر طراحی: مهندسان مشاور حرکت تکاملی (معاون و همکاران)
معمار اصلی: مهبد معاون
همکاران طراحی: امیرسعید علیمحمدی، علی بابایی، کمیل خرمی
طراحی و دکوراسیون داخلی: مهبد معاون
نوع تأسیسات ـ نوع سازه: داکت اسپلیت، اسکلت فلزی
آدرس پروژه: شریعتی، کوچه اشراقی
مساحت زیربنا: 3000 متر‌مربع
کارفرما: آقایان چرمچی و اشکبوس
تاریخ شروع و پایان ساخت: تابستان 1394  -    تابستان 1396
عکاسی پروژه: پرهام تقی‌اف
ایمیل: Office.moaven@yahoo.com

این پروژه اثری است از مهندس مهبد معاون
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار این معمار(ان) در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!