رستوران اسْتَک
طرح: گرَفت LLC / تعلیق زیر سنگ‌هــا
ترجمه‌­ی: علیرضا سیّد­احمدیان، حمید خداپناهی

یک چشم‌‌­­‌­­انداز دلفریب که بیننده را یاد گراند کانیون می‌‌­­‌­­اندازد با استفاده از شیارهای مواج صندلی‌ها، دیوارهای چندلایه و پیشخوان خلق‌‌­­‌­­شده، و با بهره‌‌­­‌­­گیری از امکانات بالقوه‌‌­­‌­­ی ارتفاع 6 متری فضای سخاوتمندانه‌‌­­‌­­ای فراهم آمده، و عمیقاً جلوه‌‌­­‌­­ای تلسکوپیک به محیط بخشیده است. لایه‌‌­­‌­­هایی که به شکل افقی روی هم قرار گرفته‌‌­­‌­­اند گویی به شکل ورقه‌‌­­‌­­ورقه از یکدیگر جدا شده‌‌­­‌­­‌‌­­‌­­اند و طرح و نقشها، طرّه‌‌­­‌­­ای‌‌­­‌­­ها و ریتم های متنوع ایجاد کرده‌‌­­‌­­اند.
طراح دیوارها شامل سیزده نوار افقی مواج است که دارای روکشی از چوب ماهاگونی آفریقایی است. نوارها از برش‌‌­­‌­­های 4-3 متری ساخته شده‌‌­­‌­­اند و در حقیقت تخته سه‌‌­­‌­­لایی هستند که با حرارت شکل گرفته و خم شده‌‌­­‌­­اند. پوشش‌ها متعاقب این امر به روش مکانیکی به سازه‌‌­­‌­­ی فولادی اتصال یافته‌‌­­‌­­اند.
چراغ‌های LED به شکل پراکنده‌‌­­‌­­ای داخل دیوارها کار گذاشته شده‌‌­­‌­­اند. اگر روی یکی از صندلی‌ها بنشینید، حس خواهید کرد که معماری نقش یک سرپناه را ایفا می‌‌­­‌­­کند. این وضعیت بیش از هر چیز یادآور کانیون است. تأثیر فیزیکی دیوارها با قانون بازگشت ابعاد کاهش یافته و بدین ترتیب کنترل بنا از دست معمار خارج شده و به شخص حاضر در داخل ساختمان سپرده شده است. مشتری و همراهش در این فضا احساس راحتی و آسایش می‌‌­­‌­­کنند حظ بصر می‌‌­­‌­­برند و شام مناسبی نوش جان می‌‌­­‌­­کنند. راه حلی که در معماری این مکان به کار گرفته شد در خدمت تجربه‌‌­­‌­­ی بصری مشتری در داخل رستوران است. این تجربه نهایتاً جدا از تجربه‌‌­­‌­­ای است که وی از مابقی فضای رستوران در ذهن کسب می‌‌­­‌­­کند.

شرکت طراحی: گرَفت LLC
مدیران: لارس کروکه­برگ، ولفرام پوتس، توماس ویلمایت
تیم پروژه: آلِخانذرو لیّو، زاشه کروکه­برگ، آندره­آ شوئِت، نارینا میرزاییان
معماری مجری: HLW International LLP
مساحت کلی: 630 متر مربع
تکمیل پروژه: ژانویه­‌ی 2006
مشتری: لایت گروپ، گروه طراحی MGM Mirage
پیمانکار اصلی: Thor Construction

مدارک فنی

فرانک گه­ری