رستوران آرکا اثر امین ترکان

رستوران آرکا

موقعیت این پروژه، در جاده‌ی کوهستانی فشم، یادآور تفریحات آخر هفته‌ی ساکنان تهران است. یک جمع دوستانه یا یک خانواده‌ی صمیمی خواهان فضایی راحت و حتما با کیفیت‌های معماری برای استراحت و سرو یک وعده‌ی غذایی هستند. پروژه‌ای با کاربری رستوران ایرانی که مکانی بین راهی و فضایی برای استراحت طولانی است، به طراحی مکانی بیشتر از سرو غذا نیاز داشت. بنابراین اولین مرحله‌، تقسیم فضاهای داخلی به چند زون با کاربری‌های متناسب فضا بود: فضای خانودگی، فضای وی.آی.پی و فضایی برای گروه‌های مجرد و دوستانه. سالن اصلی به دو قسمت کشیده در طول تقسیم شد، که با یک راهروی میانی به صورت یک محور، فضاها را از بیرون تا انتهای پروژه که فضاهای خدماتی (سرویس بهداشتی و آشپزخانه) در آن قرار دارند به هم مرتبط می‌کند. ورودی اصلی با یک راه‌پله به یک نیم‌طبقه متصل می‌شود که یک فضای خصوصی ایجاد می‌کند و از طریق راهرو‌ی میانی با سالن‌های اصلی در ارتباط مستقیم قرار می‌گیرد. این راهرو مسیر رفت‌و‌آمد و سرویس‌دهی را به این سه بخش مجزا تسهیل می‌کند. الهام از فرم قوس‌های مازه‌دار به عنوان یک عنصر ایجاد تعلق خاطر ایرانی موجب شکل‌گیری مفهوم فضای رستوران آرکا شده است. قوس‌هایی که پس از عبور از مرحله‌ی مدرنیزه شدن، ورودی، بدنه و سقف محیط را تعریف می‌کند. به بیان دیگر یک قوس واژگون می‌تواند در یک جعبه پر از گیاه سبز، یا فضایی برای نورپردازی یا اشیای مورد استفاده‌ی یک رستوران نمود عینی داشته باشد. در ادامه، فضای پذیرایی الهام گرفته شده از اسم آرکا با تزیینات ساده‌ی آینه‌های محدب و با فرم دایره و قوس‌های واژگون ریتمیک در امتداد بدنه‌ی سالن‌ها با تعریف کالبد فضا این دو سالن را از هم تفکیک می‌کند. استفاده از رنگ سفید مطلق در بدنه‌ها باعث می‌شود تنها خودنمایی توسط قوس‌ها رقم بخورد. همچنین تغییر متریال از رنگ سفید به رنگ گرم چوب با ایجاد تاثیر بصری روی کاربر به‌ صورت یک راهنمای خطی نیز عمل می‌کند. از جمله تزیینات جزیی اما تاثیر‌گذار به لحاظ ترکیب رنگ و ایجاد حس زنده بودن پروژه استفاده از گرین وال در سالن ورودی و راهرو‌ی سالن اصلی می‌باشد. در نهایت نگاه ما به این پروژه یک نگاه فرمال بوده که با در نظر گرفتن عملکرد متناسب با فضاهای مورد نیاز و حل یک پلان کاربردی به یک نتیجه‌ی مطلوب رسید.

معماری معاصر ایران: تجاری

_______________________________________

نام پروژه: رستوران آرکا
عملکرد: رستوران
دفتر طراحی: مهندسین مشاور نهصد
معمار اصلی: امین ترکان
همکار طراحی: عالیه نادری
اجرا: مهران ساکنیان، پژمان ساکنیان، علی جعفر پیشه
سازه و تاسیسات: مهندسین مشاور نهصد
نوع سازه: بتن
نوع تاسیسات: داکت اسپليت
رندر و ترسیم: مسعود هادیان، مریم اعرابی، نگین موسوی، افروز کیان‌منش
ارائه و گرافیک: محمد‌رضا محمودی
آدرس پروژه: تهران، فشم
مساحت زیربنا: 307 متر‌مربع
کارفرما: آقای بانکی، آقای صراف
تاریخ شروع و پایان ساخت: خرداد 1398-آبان 1398
عکاس پروژه: نگار صدیقی
وبسایت: AMINTORKAN.COM
ایمیل شرکت: info@900CO.COM
اینستاگرام: 900CO@

مدارک فنی