خانه ی آپادانا، اثر امیرحسین یاوری

این ساختمان در منطقه ی آپادانا ی اصفهان محله ای با بافت تقریبا مدرن و به روز در چهار طبقه بنا شده است. خواسته ی کارفرما بنایی مسکونی بود که تمام نیاز های یک خانواده با تعداد مهمان زیاد را برای زندگی کردن برآورده کند.

ما برای تنظیم برنامه ی فیزیکی و درک بهتر موضوع گفتگو های زیادی را با کارفرما داشتیم و در مجموع توضیع فضا به این گونه شکل گرفت :

سوئیت مهمان
طبق ی پذیرایی
طبقه ی سکونت
طبقه ی خدماتی رفاهی

این طبقات از طریق دستگاه پله ی داخلی و یک آسانسور به صورت بازوی عمودی طبقات را به یکدیگر متصل میسازد .همچنین به علت مساحت کم هر طبقه دستگاه پله با وید مرکزی ادغام و کیفیت سیرکولاسیون طبقات رو افزایش داده است.

ایده ی طراحی:
درخت نخل موجود در خانه آپادانا چالشی مهم در پروژه بود. با توجه به قوانین شهرسازی و همجواری ساخاتمان فوق امکان سانتی متر 120 اجازه پیشروی را داشت در صورتی که فاصله درخت نخل موجود در حیاط در قسمت بالایی و برگهای درخت با ساختمان 80 سانتی متر بود که این امر باعث میشد که کارفرما برای ساخت بیشتر فکر قطع درخت را داشته باشد که البته با گفت و گوی زیاد این امر تحقق نیافت و درخت نخل موجود حفظ گردید.
حفظ این درخت باعث تولید خط فکری برای طراحی درون و برون پروژه بود به گونه ایی که فرم ها ی درخت تحلیل و در طراحی فرم از آن استفاده شد.

روند شکل گیری فضا ها یه گونه ایی تقسیم شد که اتاق مستر در پشت برگهای درخت قرار گرفت که باعث ایجاد حریمی برای فضای اتاق اصلی (مستر ) شود و همچنین با قرار گیری درخت در ورودی ساختمان تنه ی درخت باعث تولید فضای فیلتر برای ورودی شده است. بدین ترتیب درخت علاوه بر فرم در عملکرد نیز تاثیر گذار بوده است.
استفاده از متریال شیشه و سنگ به معنی شفافیت و صداقت طبیعت است که بنا از آن تبعیت میکند. از مدل رشد درخت نخل در طراحی نما و طراحی داخلی الگویی تولید شده که همنشینی مرتبط با درخت موجود را از درون و بیرون به نمایش میگذارد.

از دیگر عواملی که در شکل گیری ساختار طرح تاثیر گذاشته می توان به موارد زیر اشاره کرد :
– افزایش عمق فضا با استفاده از شیشه و نزدیک بودن کد ارتفاعی حیاط با سالن اصلی
– امکان دسترسی نزدیک فضای سکونت به ورودی اصلی
– قرار گیری فضای سکونت در طبقه ی وسط برای سهولت به دسترسی طبقه ی خدماتی رفاهی و طبقات پذیرایی و مهمان
– تاکید بر سادگی و خلوص در بافت ها و جنس ها
– فیلتر فضای خصوصی توسط فضا های عمومی
– ارتباط هر چه بیشتر فضای درون و بیرون

این ساختمان شامل:
پنج اتاق خواب
یک سالن پذیرایی ( سالن اصلی و رقص)
دو عدد سالن پذیرایی فرعی
چهار آشپزخانه
دو سرویس بهداشتی
سه حمام
رختشوی خانه
سالن ورزشی
انباری (با تقسیم بندی فضایی کامل)
اتاق مدیریت فرمان (موتور خانه و مرکز برق و دوربین )
بام سبز در طبقه ی دوم

خانه ی آپادانا با اسکلت بتنی در چهار سقف میباشد. پلکان این مجموعه بصورت شمشیری بلند یکطرفه و طرف دیگر آن بصورت شیشه خم لمینیت سکوریت خود ایستا است که از طرف سالن کف پله ها مشخص میباشد.
خانه آپادانا مجهز به سیستم تمام هوشمند میباشد که این امر سبب سهولت در استفاده ساکنین از این خانه میشود.
سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان DMVS PRO سامسونگ و بصورت پلنیوم باکس و پنل با محاسبات مشخص در پروژه اجرا شده است و برای اولین بار در کشور این سیستم توسط مهندس ها ی جوان اصفهانی با سیستم هوشمند خانه که پروتکل KNX داشته است منطبق گردیده است.
اکثر لوستر های سقفی و روشویی ها و ساعت دیواری و مواردی از این قبیل طراحی و توسط تیم اجرایی اجرا گردیده است.
درب پارکینگ برای کاهش فضای اشغالی در حیاط به صورت لولا از وسط به بالا حرکت میکند و طرحی زیبا را به نمایش میگذارد.
همچنین در بام آینه های متحرکی طراحی شده که نور خورشید را از گشودگی های سقفی که با پوشش شیشه ی لمینیت سکوریت سه لایه پوشیده شده از بام تا زیرزمین هدایت میکند.

معماری معاصر ایران: مسکونی

_________________________________             

طراح و معمار : امیرحسین یاوری

نام پروژه: خانه ی آپادانا
مشخصات کارفرما و بهره‌برداران: مهندس مهدی فرقدانی
محل پروژه: اصفهان خیابان آپادانا 2 کوچه پنجم (طالقانی) بن بست بیتا پلاک 59
سطوح زيربنا و زمين پروژه: زیر بنا 580 متر مربع
مساحت زمین: 240 متر مربع
سال شروع و خاتمه اجرا: شروع 7.94-خاتمه 4.96

سازه: ایمان حشمتی فر
نقشه بردار: مهندس مفیدی
عکاسی: گروه عکاسی ترمه
تاسیسات آب و فاضلاب: گروه تأسیساتی سپاهان صدر
تاسیسات برق: شرکت دقیق برق
مدیر پروژه: امیرحسین یاوری
تیم اجرایی: امیر ماموریان، علی زارع،  محمد فقیهی
سایت: apadana-ag.com

این پروژه اثری است از دفتر معماری آپادانا
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار آپادانا در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!
سر در دانشگاه شریف اثر شهاب‌الدین ارفعی