بوتیک هتل شمشک، اثر امیررضا فرهبد و آرش احمدی

تاریخچه ی هتل
در ابتدای دوره‌ی پهلوی اول ( بعد از سال 1304 شمسی) شهر “شمشک” و اطراف آن، معدن استخراج ذغال سنگ بود و از آن برای سوخت و حرکت قطارها استفاده می‌شد. برای انجام امور استخراج از آلمانی‌ها کمک گرفته شد و مرکز برق و ساختمان‌هایی برای اقامت آنها در شمشک احداث گردید. مرکز تولید برق در سال 1305 و عمارت خوابگاه در سال 1312 تکمیل و مورد استفاده قرار گرفتند، ولی پس از چند سال با تغییراتی که در فناوری و تولید سوخت در ایران انجام شد، مرکز تولید برق و عمارت خوابگاه تعطیل شدند.
در دوره‌ی پهلوی دوم تصمیم گرفتند “پیست اسکی” در شهر شمشک احداث و هتلی برای اقامت مهمانان ساخته شود. شرکت “تونبرگ آلمان” در سال 1965 میلادی برای احداث هتل به محل مراجعه و ساختمان مرکز تولید برق را حفظ و هتل را در سه طبقه بر فراز آن احداث کرد. هتل تا بعد از انقلاب اسلامی فعال بود تا اینکه در دهه‌ی هشتاد تعطیل شد. در سال 1394 بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری موفق شد هتل را مجدداً پس از دو سال و نیم عملیات اجرایی در سطح استاندارهای بین‌المللی مرمت و ساختمان خوابگاه را به رستوران مجموعه تبدیل و در سال 1397 با عنوان نخستین “بوتیک هتل ایران” بهره‌برداری نماید.
دیواره‌ها، درها، پنجره‌ها، چراغ‌های سقفی و دیواری و بسیاری از لوازم هتل بدون تغییر با دقت فراوان به شکل اولیه مرمت شده است.
رستوران چراغان
رستوران چراغان متعلق به مجموعه ی بوتیک هتل شمشک، رستورانی با انواع غذاهای ایرانی و اروپایی بوده و در فضایی زیبا و تاریخی شکل گرفته است. طراحی و دکوراسیون داخلی رستوران چراغان منحصر به فرد بوده و نمونه‌ی آن از لحاظ سبک معماری در سطح ایران کم نظیر است. سالن رستوران 600 متر‌مربع وسعت و ظرفیت پذیرش 100 مهمان را دارد. همچنین تراس‌های بزرگ رستوران امکان دسترسی مهمانان به مناظر کوهستانی اطراف مجموعه را دارد.
اتاق‌های هتل
بوتیک هتل شمشک دارای 12 اتاق دو نفره و چهار سوییت سه نفره است. تمام اتاق‌های هتل از لحاظ ابعاد، اندازه، فرم، فضای داخلی و منظره با توجه به موقعیت قرارگیری در ساختمان با یکدیگر متفاوت هستند. سرویس بهداشتی اتاق‌ها با توجه به استاندارد‌های جهانی طراحی و لوازم آنها از بهترین اجناس اروپایی تهیه شده است. اتاق‌ها دارای سیستم صوتی و تصویری بوده و مهمانان می‌توانند از خدمات داخل مینی‌بار و امکانات رستوران و کافی‌شاپ در داخل اتاق بهره‌مند گردند.
امکانات هتل و معرفی گردشگری اطراف
مجموعه ی بوتیک هتل شمشک دارای رستوران و کافی‌شاپ و اتاق مخصوص ماساژ است. فضاهای هتل همچنین امکان برگزاری سمینار و دوره‌های تخصصی آموزشی و نمایش فیلم برای 30 نفر را دارد. بوتیک هتل شمشک با توجه به مجاورت با سه پیست اسکی بین‌المللی (پیست اسکی شمشک، پیست اسکی دربندسر در فاصله ی 5 دقیقه و پیست اسکی دیزین در فاصله 10 دقیقه) و مدرسه ی یخ‌نوردی میگون که در فاصله‌ی 5 دقیقه‌ای هتل قرار دارد و محلی مناسب برای اقامت اسکی‌بازان و مهمانان در زمستان و ابتدای بهار است. کوه‌ها و مناظر زیبای اطراف هتل محل مناسبی برای پیاده‌روی، صعود کوه‌نوردان و علاقمندان به طبیعت در تابستان و پاییز می‌باشد.

معماری معاصر ایران: هتل، طراحی داخلی

________________________________________

نام پروژه ـ عملکرد: بوتیک هتل شمشک، بوتیک هتل
طرح مرمت، معماری و اجرا: امیر   رضا فرهبد
مشاور پروژه ی معماری: آرش احمدی (احمدی استودیو)
نوع تأسیسات ـ نوع سازه: سیستم مرکزی، ترکیب دیوارهای حمال و سازه فلزی
آدرس پروژه: شهر شمشک
مساحت کل ـ زیربنا: 12.000 متر مربع، ساختمان بوتیک هتل در 4 طبقه 1,100 متر‌‌مربع،
ساختمان رستوران یک طبقه 600 متر‌‌مربع
کارفرما: امیر رضا فرهبد
تاریخ شروع و پایان ساخت: 1397  -   1394
عکاسی پروژه: پیمان امیرغیاثوند
وب سایت: www.shemshakboutiquehotel.com, www.farahbodarchitect.com،
www.ahmadistudio.com
ایمیل: info@shemshakboutiquehotel.com, info@farahbodarchitect.com،
info@ahmadistudio.com

این پروژه اثری است از مهندسین امیررضا فرهبد و آرش احمدی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار این معمار(ان) در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!
برج صبا، اثر سیروس بزرگ گرایلی و جهانگیر اصغری نایینی