برج صبا، اثر سیروس بزرگ گرایلی و جهانگیر اصغری نایینی

دیر زمانی نیست که سیر افزایش جمعیت، معیارهای سنتی زندگی شهری را با سرعتی شگفت دگرگون می‌نماید، به گونه‌ای که ابر شهرهای امروزی به صورت نمادی از ناآشنایی و غریبگی ساکنان آن جلوه می‌نمایند. امروزه نام محله‌های قدیمی شهرها یادآور آشنایی، نزدیکی عواطف، خواست‌ها و شناسایی شخصیت فردی ساکنین آنها است. لیکن مشکلات ناشی از گسترش افقی شهرها نیاز به گسترش عمودی آن را افزون نموده است؛ لذا چنین به نظر می‌رسد که شالوده‌ی فکری روابط دلپذیر حاکم بر محله‌های قدیمی شهری به مانند گریز از ناشناسی، همبستگی و شراکت بیشتر در رفع مشکلات جمعی، بایستی در قالب ابنیه‌ی مسکونی بلند مرتبه بازیابی گردد. بدین معنا که زندگی در هر برج مسکونی بتواند همچون زندگی در یک محله شکل گیرد. در طرح برج مسکونی صبا، مزید بر نکات فوق، نکاتی چون ایجاد بالاترین سطح ایمنی سازه‌ای، مقاومت در مقابل سوانح، حوادث و آتش‌سوزی (مطابق استانداردها و دانش روز) طراحی و اجرا گردید. همچنین در طرح بنا، با توجه به ارتفاع طبیعی محل احداث آن، برای کلیه‌ی واحدها چشم‌انداز گسترده‌ای بر شهر و کوهستان البرز تامین گردیده است، که با بهره‌گیری از فضای سبز طراحی شده بر روی بالکن‌های بزرگ هر واحد به صورت حیاط‌های کوچکی پذیرای زمان استراحت ساکنان می‌باشند.
همچنین تسهیلات رفاهی جمعی چون سالن‌های اجتماعات، مکان‌های ورزشی، استخر سرپوشیده، جکوزی در فضایی محصور با شیشه‌ی نشکن در طبقه ی سی و سوم و مسلط بر گستره‌ای از مناظر و مکان نگهداری کودکان و پد هلیکوپتر برای این برج طراحی شده است. در جهت عملکرد بهینه در تردد ساکنان، این برج به صورت دو برج به هم چسبیده طراحی شده است که تنها در زیرزمین پارکینگ‌ها، مرکز تاسیسات و طبقه‌ی همکف، سیزدهم و بیست و چهارم که به فضای باز عمومی اختصاص دارد، به یکدیگر متصل هستند و بدین نحو تردد در ساختمان، تفکیک و مشکلات ناشی از آن رفع گردیده است.

معماری معاصر ایران :مسکونی،آپارتمانی

_______________________________________            

نام پروژه ـ عملکرد: برج مسکونی صبا، مسکونی
شرکت ـ دفتر طراحی: مهندسین مشاور آتاوا
معماران اصلی: سیروس بزرگ گرایلی، جهانگیر اصغری نایینی
همکاران طراحی: هایده قاسمی، همایون مدنی، کیانوش رئیسی
طراحی و دکوراسیون داخلی: مهندسین مشاور آتاوا
نوع تأسیسات ـ نوع سازه: تهویه مطبوع (موتورخانه ی مرکزی)، اسکلت فلزی،
دیوار برشی بتنی
آدرس پروژه: تهران، الهیه، خیابان چناران، نبش دشتیار
مساحت کل ـ زیربنا: 3000 متر‌مربع، 37650 متر‌مربع
کارفرما: صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد
تاریخ شروع و پایان ساخت: 1383  -  1379
عکاسی پروژه: شهریار خانی زاد، طاهری
وب سایت: www.atava-eng.com
ایمیل: info.atavaa@gmail.com

این پروژه اثری است از مهندسین سیروس بزرگ گرایلی و جهانگیر اصغری نایینی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار این معمار(ان) در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!
هتل آپارتمان کیان، اثر سیروس بزرگ گرایلی و همایون مدنی