از سیزده طرح برتر بخش طرّاحی داخلی
کــُــلاژ
شرکت طرّاحان و بناکنندگان زاو (پارسا اردم، محمّدرضا قدّوسی)

ما توی این پروژه اومدیم به نحوی وقایعنگاری کردیم، یعنی اتّفاقاتی که قرار بود تویِ فضا بیفته رو روی دیوارهاش کنار هم چیدیم. واسه همین اوّل یک فضای آزاد L شکلِ بزرگ رو، که 23 تا دیوارِ قابلِ استفاده داشت، از داخل پروژه جدا کردیم. آشپزخانه و اتاق خواب، همسایههای فضای L شدن. در قدمِ بعدی باید وقایع مورد نیاز استفاده کننده رو شناسایی میکردیم تا روی 23 تا دیوار جا بدیم. این رویدادها شامل نورگیری، جادادن لیوان و بطری، تماشای تلویزیون، ورود به آپارتمان، جا دادن کتابها، جا دادن لباسها، استراحت کردن، دوش گرفتن، شستن لباسها، پوشوندن فن کويل، جلوی شومینه لم دادن، ایستادن، گپ زدن، نوشیدن و خوردنِ صبحانه و غیره میشدن. در مرحلهی بعد اینهارو با توجّه به کاربردشون به طور مجزّا و بدون ترس از اینکه کلّ پروژه وحدت داره یا نه طرّاحی کردیم، ولی برای اینکه «کُـل» هم از دستمون در نره با انتخاب چند خاصیّتِ اصلی، این اجزاء طرحمون رو هم دارای شخصیّت کردیم، این خاصیّتها عبارت بودند از:
1. تولّد همزمان معماری، مبلمان و تزئینات
2. استفاده از مصالح در حالت خام
3. استفاده از قابلیّتهای فولاد (خمش، برش، تراش، جوش)
برای تزئینات
4. بهکارگیری هندسهی چهارگوش
البتّه در نهایت این کُلاژ یک نقطهی عطف هم داشت که تا حدودی از رژیمِ جاری در طرّاحی جزئیِ وقایع عدول کرده بود: سرویس بتنی تخممرغی شکلِ دستشویی که بر اساس رفع نیاز حدّاقلّی یک سرویس مهمان طرّاحی شده بود، خاصیّت شمارهی 4 رعایت شده در طرّاحی رو نداشت و هندسهاش «چهارگوش» نبود، به همین دلیل هم بیشتر به چشم میآد. نقطهی عطف پروژهی ما چون هواکش و لولهی آب و فاضلاب هم داره یک مقدار هندسهی اطرافش رو هم تغییر داد. در نهایت این پروژه رو که نگاه میکنیم، با اینکه 23 اتّفاقِ متفاوت روی دیوارهاش کنار هم کُلاژ شدن، به نظر ما انسجام داره.
روند اجرای این پروژه هم به 3 دوره تقسیم میشه:
1. قبل از اجرای دستشویی بتنی (از خرداد 1384 تا بهمن 1384): پیمانکارایی که ما سر این ساختمون میآوردیم خیلی کاردرست بودن و اغلب با خواهشتمنّا از سرِ پروژههای بزرگ میآوردیمشون. تا زمان ریختن دستشویی بتنی تنها مشکل این بود که همهی عوامل بهمون میگفتن ایدههای شما زشت میشه و بیایید و یک کار روال انجام بدین که قشنگ بشه؛ مثلاً گچبُری کنین یا درزها رو با روکوب بپوشونین و فلان و بهمان. ما هم یاد گرفتیم اوّل که کار رو براشون توضیح میدیم، بگیم: «یه کارِ زشت میخوایم بکنیم: اینم نقشهاش!»
2. موقع ریختن دستشویی بتنی (بهمن 1384): دفعهی اوّل که قالبگیری کردیم و بتن ریختیم به خاطر وزن بتن قالب دررفت و نصفِ شب ما مجبور شدیم بتن رو خارج کنیم و همسایهها تقریباً دیوونه شدن! اون شب از سختترین شبهای زندگیمون بود و اِنقدر شرمنده شدیم که حد نداشت؛ ولی اگه بتن میموند، سفت میشد و ما چارهای نداشتیم.
3. بعد از اجرای دستشویی بتنی (از بهمن 1384 تا شهریور 1385): از این به بعد دیگه همسایهها حسابی گیر میدادن و ما اجرا رو خیلی مُنضبط ولی در مدّتِ طولانیتری انجام میدادیم؛ ولی اینطوری برای همه راحتتر بود.
نام پروژه: کُـلاژ
طرّاح پروژه: شرکت طرّاحان و بناکنندگان زاو، پارسا اردم، محمّدرضا قدّوسی
مجری: شرکت طرّاحان و بناکنندگان زاو
همکار طرّاحی: فاطمه رضایی
مکان: تهران، فرمانیه
مساحت: 170 متر مربّع
تاریخ تکمیل پروژه: مهر 1385
شرکت طرّاحان و بناکنندگـان زاو
آدرس: تهران، قیطریه، میدان چیذر، نبش کوچهی حوزهی علمیّه، پلاک 28، طبقهی اوّل، واحد 4
تلفن: 8-22686837 موبایل: 09121711395
پست الکترونیکی: parsa.ardam@gmail.com