شرکت بازرگانی PBN، اثر دفتر آرت رزیدنسی سه بر
ساختمان تجاری ـ اداری عمید، اثر علی شریف

کافه رستوران ژیوار، اثر فروغ رضوی و کیمیا والیانی

کافه رستوران ژیوار اثر فروغ رضوی و کیمیا والیانی

سایت این پروژه در محوطه‌ی باغی قدیمی متعلق به هوانیروز اصفهان بوده که مدتی است کاربری آن به مجموعه تفریحی- غذایی اختصاص یافته است. این مجموعه به دلیل قرار گرفتن در میان فضای سبز باغ و همچنین امکان انتخاب کافه‌ها و رستوران‌های مختلف برای مخاطبان به فضایی جمعی و دلچسب برای افراد و خانواده‌ها تبدیل شده است.
بستر طراحی این پروژه در میان باغی است که انبوهی از درختان در درون آن قرار گرفته‌اند. نظام سازماندهی این باغ، یک راسته اصلی است که مجموعه‌ای از کافه‌ها و رستوران‌ها در اطراف این راسته به صورت منظم در میان درختان و فضای سبز قرار گرفته‌اند. در دو حاشیه‌ی اطراف سایت نیز فضاهای خدماتی در نظر گرفته شده است. این محوطه بر اساس اندازه و مساحت زمین تقسیم‌بندی شده و هر قسمت آن به هر کافه یا رستوران اختصاص داده شده و درختان به صورت تصادفی در فضاهای تقسیم شده قرار گرفته‌اند. فضای اختصاص داده شده به این کافه تنها داری یک تک درخت در مرکز می‌باشد. حضور در طبیعت امکان برقراری ارتباط بی‌واسطه با آسمان، درختان و زمین را فراهم می‌کند. می‌توان زیر سایه درخت آرمید، به دور دست نگریست و تغییر زمان را با طلوع و غروب خورشید درک کرد. از طرفی در طراحی کافه نیاز به داشتن فضایی محصور، دنج و خلوت حائز اهمیت است. فضایی که امکان گفتگو، یادآوری خاطرات، خوردن و نوشیدن را فراهم می‌کند.
از این رو ایده‌ی اصلی برای طراحی این پروژه، توجه به طبیعت به ویژه فضای سبز و درختان است. کافه‌ای متفاوت که با طبیعت در ارتباط است، سقف آن آسمان، دیوارهای آن فضای سبز و کف آن سبز (چمن) است. حال این سوال مطرح است که ارتباط با فضاهای سبز پارک و ایجاد فضای خصوصی برای کافه با وجود همجواری کافه‌ها و رستوران‌های دیگر در کنار این پروژه چگونه میسر می‌شود.
طراحی این پروژه از درون شکل گرفت. وجود تک درختی در مرکز این کافه، توجه و دید و منظر را به درون پروژه متمایل کرده و این درخت همچون نقطه عطفی امکان ارتباط با آسمان و زمین را ممکن می‌سازد. فضاهای نشستن در دو سمت درخت، رو به درون دارند، حال آنکه ارتباط بصری به اطراف آن چنان است که خلوت و محصوریت کافه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این جهت حجمی شفاف و نیمه‌شفاف همچون پرده‌ای متخلخل نیاز است که از درون، می‌توان به اطراف نگریست بدون آنکه از بیرون و سایر کافه‌ها، فضای داخل کافه به وضوح دیده شود.

کتاب سال معماری معاصر ایران، 1398
____________________________
عملکرد :
طراحی داخلی  

______________________________________            

نام پروژه ـ عملکرد: کافه رستوران ژیوار، خدماتی
شرکت ـ دفتر طراحی: استودیوی طراحی معماری ژیوار
معماران اصلی: فروغ رضوی، کیمیا والیانی
تیم اجرایی: محمد رضوی، مسیح مشگ‌فروش
طراحی و دکوراسیون داخلی: فروغ رضوی، کیمیا والیانی
نوع سازه: اسکلت فلزی
آدرس پروژه: اصفهان، خیابان آزادگان، مجموعه تفریحی ـ غذایی ۱۹۳
مساحت کل ـ زیربنا: 70 متر‌مربع، 70 متر‌مربع
کارفرما: محمد رضوی، فروغ رضوی
تاریخ شروع و پایان ساخت: مهر ماه 1397  -    دی ماه 1397
عکاسی پروژه: محمود گلستان نژاد
وب سایت: www.jivarstudio.com
ایمیل: forugh.rzv@gmail.com، jivar.archstudio@gmail.com

JIVAR CAFE & RESTAURANT, Forugh Razavi, Kimia Valiani

Project’s Name ـ Function: Jivar Cafe & Restaurant, Service
Office ـ Company: Jivar Architectural Design Studio
Lead Architect: Forugh Razavi, Kimia Valiani
Executive Team: Mohammad Razavi, Masih Moshgforush
Interior Design: Forugh Razavi, Kimia Valiani
Structure: Metal Structure
Location: 193 Complex, Razmandegan St., Isfahan
Total Land Area ـ Area Of Construction: 70 m2, 70 m2
Client: Mohamad Razavi, Forugh Razavi
Date: October 2018  -  January 2019
Photographer: Mahmoud Golestan nejad
Website: www.jivarstudio.com
Email: forugh.rzv@gmail.com, jivar.archstudio@gmail.com

The project site is located in an old garden area balanced by the Isfahan hovruz, which can assign a user manager to a special recreation-food complex. This suite can be accessed and selected using the cyberspace and can bo modified to provide restaurants with a communal and attractive atmosphere for others and families.
The design framework for this project is in the middle of a garden surrponded by piles of tress. The arrangement of the garden is a main order, with a series of cafes and restaurants arranged around this order among the trees and greenery. There are also two service areas around the site. The area is divided by size and area of land, with each section assigned to each café or restaurant, and the trees are randomly divided into spaces. The space dedicated to this café has only a single tree in the center.
Presence in nature allows direct communication with the sky, trees and the earth. Under the shade of the tree, one can look around and seethe change in time with the sunrise and sunset. On the other hand, the design of the café requires an enclosed, cozy and private space. A space that allows for conversation, reminiscence, eating and drinking.
So the main idea for designing this project is to pay attention to nature, especially the grrenery and the trees. A different café that is connected to nature is the roof of the sky, the walls of the green space and the floor of the green. Now the question is: How to connect with the park green spaces and create a private space for the café, despite the neighborhoods cafes and other restaurants next door to the project?
The design of this project came from within. The presence of a single tree in the center of the café draws attention to the project within the project, making it a central point for communication with the sky and the ground (grass green space). The living spaces on both sides of the tree face inward, while the visual communication around them is such as to affect the privacy and confinement of the café. One can look around without clealy seeing the outside of the café and other cafés.

مدارک فنی__________________________