Lavasan house-apartment, engineers of Ati Zeit consultant
برج‌های دوقلوی آیسان، اثر رضا صیادیان، سارا کلانتری

خانه اطلسی، اثر سپیده مسعودی نژاد، بابک خباز، بابک قلی زاده، دفتر طرح ساخت آوگون

خانه احمدیان در زمینی به مساحت 495 متر مربع در محلۀ ظفر تهران بنا شده که شامل سه واحد مسکونی است؛ یک واحد مسطح (Flat) به مساحت 254 مترمربع در طبقه اول، یک واحد دوبلکس (Duplex) به مساحت 233 مترمربع در طبقات دوم و سوم شمالی، و یک واحد تریپلکس(Triplex) به مساحت 290 مترمربع در طبقات دوم، سوم و چهارم جنوبی. امکانات تفریحی و ورزشی جمعی شامل استخر و سونا، سالن ورزشی و چایخانه در طبقه زیرزمین واقع شده و پارکینگ ها در طبقه همکف می باشد.
کارفرما قصد داشت تا خانه ای را که روزگاری اعضای کوچک خانواده در آن می زیستند سقف بشکافد و برای خانواده ای که اکنون وسعت یافته و هریک در طلب استقلال اند طرحی نو دراندازد و به هریک از اعضاء خانواده خانه ای مستقل بدهد، اما پیوندهای خانوادگی را بازنماید و همه را در خانه ای واحد گردهم آورد؛ خانه ای شامل سه واحد مسکونی مستقل برای والدین و دو برادر.
به این ترتیب بهانه اصلی شکل گیری آپارتمان احمدیان ایجاد خانه ای برای یک خانواده گسترده در قالبی امروزی بود. از اینرو، چالش ویژه ای که تیم طراحی با آن مواجه شد، در کنار فاکتورهای معمول در طراحی (کیفیت های فضایی، اقلیم، ضوابط شهرداری و غیره)، معطوف بود به پارادوکس میان استقلال و وحدت واحدهای مسکونی خواسته شده. اینکه چگونه سه واحد مستقل از هم طراحی شود که هریک حریمی مشخص و محترم دارد و درعین حال درهم می تند تا پاسخگوی مناسبات خانوادگی باشد؛ سه واحد متفاوت در تناسب با سن و روحیه هریک از مالکین اما همزبان و در پیوند با هم. ایده ای که می خواستیم هم در حجم و فرم کلی بازتاب یابد و هم در ساماندهی فضاها و ارتباط میان ساکنین.
به این منظور، کل طبقه اول به خانه والدین اختصاص یافت و در طرحی مسطح (Flat) با فضاهای جمعی وسیع و مرتفع با نیازهای سنی و روابط اجتماعی آنها سازگار گشت. واحدی که از شمال تا جنوب گسترده شد. هریک از دو واحد دیگر بروی نیمی از واحد والدین قرارگرفت، یکی در بخش شمالی و دیگری در بخش جنوبی بصورت دوبلکس و تریپلکس سازماندهی شده که از نظر چیدمان فضایی و بازیهای فرمی بر روی واحد یک بازیگوشی می کنند. این نحوۀ انتظام واحدها اشاره ای استعاری دارد به نقش ساکنین، والدین که همچون ریشه اند و پسران که پای در ریشه دارند و سربسوی زندگی خویش.
بعلاوه، با شکاف عمودی سرتاسری در دل مجموعه یک حیاط میانی ایجاد شد که از یکسو با وسعتی مناسب نور طبیعی را به عمق هر خانه می تاباند و گشایشی ایجاد می کند برای دیدهای فراخ به آسمان از دل خانه. از سوی دیگر، قرارگیری فضاهای متنوع هر واحد حول این حیاط و در ارتفاعات متنوع، شناورشدن فضاهای باز و نیم باز، بالکن ها و حیاط های اختصاصی هر واحد بروی هم و بسوی حیاط میانی آنرا فضایی پویا و سرزنده می سازد، و بستری می سازد برای بازشدن پنجره ها بسوی هم، فرصتی می دهد برای زندگی در فضایی مشترک، برای پیوند میان اعضاء خانواده، و برای تأکید بر بودن در کنار یکدیگر، ضمن حفظ حریم خصوصی هر خانه.
ایده محور عمودی و نورانی میانی (وید مرکزی) نه تنها در انتظام کل مجموعه بلکه در ساماندهی فضایی واحدهای برادران نیز بکار آمده است. به این ترتیب که فضاهای جمعی خانه در سطوح مختلف و به گرد سالنی مرتفع که سقف آن بسوی آسمان گشوده است نظم یافته اند. به این ترتیب، شفافیت و سیالیت فضاها، و سرریز شدن آسمان و حجم نور به داخل فضاهای جمعی از کیفیات بارز در واحدهای مسکونی این مجموعه است. همچنین بنا به خواسته برادران احمدیان، پیچیدگی فضایی و تنوع کیفیت در گوشه گوشه خانه چاشنی این واحدها شده است. از دیگر ویژگیهای واحدها باید به تفکیک عرصه های جمعی و خصوصی، بهره مندی تک تک فضاها از نور طبیعی و دید مطلوب، پیوند درون و بیرون و تأمین بالکن و حیاط خصوصی برای هر واحد، و طراحی بام بعنوان بام سبز و فضای باز مشترک خانواده اشاره نمود.
سیستم سازه پروژه اسکلت فلزی بوده و سیستم ترکیبی قاب خمشی و مهاربند جانبی بکارآمده است. برای تأسیسات سرمایش و گرمایش پروژه از سیستم VRV دایکین (اسپلیت مرکزی) استفاده شده است. همچنین، در فضاهای جمعی که وسیع و مرتفع می باشند، سیستم گرمایش کفی سوپرپایپ نیز بکارگرفته شده است. سیستم لوله کشی اعم از آب سرد و گرم و فاضلاب و ونت پروژه کاملاً با محصولات سوپرپایپ انجام شده است. تامین آب گرم مصرفی و استخر بوسیله موتورخانه مرکزی در زیر زمین می باشد. دیوارهای هبلکس، شیشه های دو جداره آلومینیومی ترمال برک، شیشه های سقفی دوجداره نشکن جاذب UV و انرژی؛ و عایق حرارتی پشم سنگ در تمامی سقفها در جهت اجرای مبحث 19 در این ساختمان استفاده شده است.

معماری معاصر ایران: مسکونی

_________________________________            

کاربری: مسکونی (مجموعه آپارتمانی شامل سه واحد مسکونی)
طراحی معماری: دفتر طرح ساخت آوگون (سپیده مسعودی نژاد، بابک خباز، بابک قلی زاده)
مساحت زمین:
495 متر مربع
عرض گذر: 12 متر – طول بر : 13 متر
کل زیربنا: 1567 متر مربع – زیر بنای مفید : 777 متر مربع
سال شروع و خاتمه اجرا: 93 – 1390
آدرس: تهران، خیابان ظفر، خیابان اطلسی، کوچه پانزدهم، پلاک 46
سازه: بنیامین محبی
تأسیسات: کامبیز تابعی
اجرا: دفتر طرح ساخت آوگون (بابک خباز، بابک قلی زاده)
عکاسی: علیرضا روح نواز

این پروژه اثری است از دفتر طرح ساخت آوگون
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار دفتر طرح ساخت آوگون در دانشنامه کلیک کنید.

منتشر شده در : دوشنبه, 10 دسامبر, 2018دسته بندی: مسکونی, آپارتمانی, طراحی داخلی, طراحی داخلی / آپارتمانی, طراحی داخلی / مسکونیبرچسب‌ها: