کافه رستوران روزمزه

تقدیر ویژه هیات داوران مسابقه طراحی داخلی سال 1398 در دسته رستوران – فست فود – کافه در تاریخ بیست و سوم آبان سال یکهزار و سیصد و نود و هشت

مشخصات پروژه :
گرگان مرکز استان نسبتا کوچکی درشمال غربی ایرن است . شهری زنده که مردمانش به خوش گذرانی هایشان اهمیت زیادی میدهند . با مطالعه تاریخ معماری گرگان درمی یابیم گرگان شهریست که در هر دوره تاریخی از گذشته دور تا معماری معاصر بسیار مدرن عمل کرده است . اگر بپذیریم که فضاهای تجاری و عمومی تاثیر مستقیمی بر طراوت و شکل ظاهری شهر میگذارد خیلی وقت است که اتفاقی در این راه نیوفتاده است و همواره با معماری هایی متوسط و معمولی روبه رو هستیم .

جا انداختن مفهوم معماری و طراحی داخلی برای کارفرمایانی که با پروژه های با کیفیت و نو رو به رو نشده اند کار بسیار مشکلی است . و به همین نسبت در بخش بودجه و سرمایه گذاری همواره با چالش رو به رو هستیم .

پروژه روزمزه هم از این اتفاق مستسنی نبود ، بعد از جلسات زیادی که با کارفرما گذاشته شد نام مناسب برای پروژه انتخاب شد و به نسبت خواسته های کارفرما ، تیم به جمع اوری اطلاعات پرداخت .

بودجه ای که در اختیار تیم معماری قرار گرفت فقط 90 میلیون تومان بود، و ما با مساحتی نزدیک به 400 متر فضای کهنه مواجه بودیم.
ساختمان روزمزه ساختمانی ویلایی و متروکه در محله گرگانپارس بود که سال ها در اجاره مدرسه ای قرار گرفته و تقریبا نقطه ای سالم در ساختمان وجود نداشت .
اتاق ایده پردازی شکل گرفت ، تیم گرافیک و طراحی صنعتی در کنار کاما قرار گرفت .

نام پروژه : روزمزه انتخاب شد : فضایی به دور از روزمره گی ها

هدف پروژه ، طراحی فضایی بود که ادم ها را از روزمرگی هایی که هر روز با ان سر و کار دارند دور کند و فضایی متفاوت از بقیه رستوران ها داشته باشد . اما نه از جنس تشریفات و خدمات خاص ، از جنس خاطرات و ارامش … خاطراتی که در گذشته بوده و زنده میشود و یا خاطراتی نو که در روزمزه ساخته میشود.
فضایی گرم و ارام برای فکر کردن و دور هم جمع شدن و طعم غذایی سالم و خانگی را تجربه کردن .

پروژه باید به صورتی طراحی میشد که به چشم مخاطب خانه غریبی نباشد ، خانه ای گرم و ایرانی ولی با رویکردی مدرن که از طریق طرح و نقش به مخاطب القا شود.
خانه های قدیمی در بافت گرگان ، خانه هایی حیاط دار ، با طراوت ، صدای اب ، بوی خاک و رنگ هایی از جنس شعمدانی … رنگ هایی روشن و متریال های قابل درک که درب این خانه ها همیشه به روی مهمان باز بود. فضایی که زمان در ان بی مفهوم میشود .

از انجایی که با محدودیت بودجه مواجه بودیم بافت جایگزین مناسبی برای پوسته های خارجی بود . ترکیب سنگ و اجر و سیمان سفید … رنگ هایی گرم با کنتراست بالا .
بعد از بودجه بندی بخش های مختلف پروژه عدد قابل توجه ای بابت تخریب و اماده سازی بستر مناسب برای اجرا از کل پروژه کسر شد.
و هنوز تقسیم بندی فضاها ، تاسیسات ، برق کشی ، اکسسوری ، مبلمان ، ساخت محوطه و نما پروژه باقی مانده بود.

تصمیم گرفته شد فضایی طزاحی شود که دور از تشریفات و حیاهو باشد .
با توجه به بودجه باقی مانده ، الباقی پروژه باید بسیار هوشمندانه انجام میشد

نقش و رنگ جایگزین فرم های پیچیده شد و تمامی مبلمان و روشنایی ها طراحی و ساخته شد.
سعی کردیم تغییرات را هوشمندانه انجام دهیم و تخریب را به حداقل برسانیم

حیاط :
حیاط پروژه حیاط بزرگی نبود و کار را کمی سخت میکرد. برای عرض دادن به حیاط دیوار های سلب محیطی را برداشتیم اما حس امنیت افرادی که از حیاط استفاده می کردند هم مهم بود ، با ایجاد طاق های نیمه باز و بسته به ساده ترین شکل هم ارتباط مخاطب با فضای بیرون حفظ شد و هم پوسته خارجی پروژه برای افرادی که از بیرون رستوران را میدیدند جذاب شد.
ایوان را کمی بزرگتر کردیم و حوض فیروزه ایی و فواره ها را در کنار گلباغچه هایی در دو طرف ورودی قرار دادیم که مخاطب را به راحتی به داخل هدایت کند.
با عریض کردن ایوان فضای نشیمن سرسبزی هم ایجاد شد .

بدنه تمام سفید و کف سازی با سنگ فرش مالون تیره ، کنتراست به وجود امده در بافت ظریف و خشن و رنگ روشن و تیره به جذابیت پروژه کمک کرد .
پنجره های مشبک فلزی هم بین فضای داخلی و خارجی ارتباط مثبتی را به وجود اورد .

ورودی :
در بدو ورود به مجموعه با راه رو نسبتا طولانی مواجه میشویم که شاید حس نا اشنایی را در مخاطب ایجاد کند ، با باز کردن پنجره ای متفاوت به همراه طاقچه ای سبز در قسمت میانی راه رو ارتباط با فضای نشیمن به وجود امد و حس امنیت بیشتری در فضا شکل گرفت.

در همن ابتدا فضا به 2 بخش خدماتی و سالن تقسیم میشود .
فضای خدماتی شامل : کفی شاپ گرم و سرد ، پذیرش ، مدیریت ، سرویس بهداشتی و فضای انتظار

سالن اصلی :
در سالن اصلی با قرار گرفتن صندلی ها در کنار پنجره های رو به خیابان بسیار پهن در کنار دیوار های گلبهی رنگ ارام و سایه های سبز در پرده ها بسیار جذاب تر شد .
نقاشی دیواری ها ، نشانه ها و علاییم نقش به سزایی در شکل گیری اهداف پروژه داشت .

پروسه ساخت مبلمان و منابع نورپردازی بسیار دقیق شکل گرفت که هزینه خیلی منطقی برای پروژه رقم زد.

در انتها،
پروژه روزمزه برای ما بسیار جذاب بود و چالشی بزرگ از نظر بودجه که توانستیم سربلند از ان بیرون بیاییم و فیدبک های خوبی از مخاطب دریافت کنیم
.

نام پروژه کافه: رستوران روزمزه
عملکرد: تجاری
معماران اصلی: بهنام ممشتی، کیانا کاویانی
کارفرما: جناب اقای حمید زنگانه، جناب اقای امید ارمند
همکاران طراحی: سحر عجمی، حمید اسلام، نازیلا
تهیه نقشه های فاز 2: سحر عجمی
آدرس پروژه: گلستان، گرگان، گرگان پارس، خیابان دی، نبش کوچه ارکیده
مساحت/زیربنا: 400 متر مربع / 310 متر مربع
جزئیات طبقات و کاربری آنها: طبقه همکف: سالن اصلی. پذیرش. کافی‌شاپ. سرویس بهداشتی. اتاق مدیریت. اتاق استراحت و رختکن پرسنل. آشپزخانه. انبار. پارکینگ پیک.
طراحی و دکوراسیون داخلی: کاما دیزاین
مشاوران و اجرای نورپردازی: کاما دیزاین؛ سمیه عباسی
اجرای پروژه: کاما دیزاین
نظارت پروژه: بهنام ممشتی
تاریخ طراحی: 05/02/1397
تاریخ شروع ساخت: 05/03/1397
تاریخ پایان ساخت: 15/12/1397
عکاسی پروژه: معین مطلق، علی بهرام نژاد
مشاور گرافیک: آژانس طراحی آسمان، کاما دیزاین
بودجه‌ی کل: 90.000.000 تومان

این پروژه اثری است از کاما دیزاین
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار کاما دیزاین در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!