ویلا کوشک

این ویلادر یک قطعه زمین به مساحت4350 و زیربنای حدود 865 متر مربع در منطقه کوشک اصفهان واقع شده است. قرار گیری ساختمان در سایت به صورتی است که ازغرب و شرق نیاز به ایجاد محرمیت جهت کنترل دید از سمت پلاک های اطراف دارد. بنابراین تیغه های شرقی- غربی کاملا صلب در نظر گرفته شد که علاوه بر کنترل دید، کارکرد اقلیمی نیزدارد. از آنجا که شفافیت و پیوستگی فضای بیرون و درون ازاصلی ترین ایده های طراحی این پروژه است، تمامی تیغه های شرقی-غربی شفاف در نظر گرفته شد؛ به نحوی که اگر از انتهای شمالی زمین به سمت ساختمان بایستیم، می توانیم انتهای جنوبی سایت را ببینیم.
در ایده پردازی این پروژه ، خطی ازلنداسکیپ شروع شده، در ادامه به پل ورودی تبدیل می شود، درداخل ساختمان پله را تعریف کرده (که به زیرزمین و طبقات بالارا دسترسی می دهد) وامتداد این حرکت در سقف به صورت نور ادامه می یابد. بدین ترتیب شاهد پیوستگی روایتی هستیم که از چشم اندازآغاز شده و در داخل ساختمان ادامه می یابد. این خط عملا کل پروژه را به دو قسمت تقسیم می کند. فضاهایی مانند نشیمن و پذیرایی در یک سو وفضاهایی مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی و فضاهای مکمل استخر در سوی دیگر قرار می گیرد.
در جهت عمود بر این خط که چارچوب اصلی بنا را تشکیل می دهند،یک نورگیر سقفی قرار دارد که در کف و سقف کاملا مجزا شده و به صورت یک حلقه چوبی طراحی شده است. تاسیسات ساختمان نیزاز زیر این رینگ چوبی می گذرد. قرارگیری تاسیسات در این قسمت کمک کرده دسترسی به آن جهت تعمیر و نگه داری آسانتر باشد.
استخر به عنوان یک عنصر خاص در طراحی که علاوه برعملکرد، جذابیت بصری دارد، تعیین کننده نحوه قرارگیری فضاهای داخلی شده است به نحوی که کلیه فضاهای داخلی مابین دو استخر( یک استخر بیرونی و یک استخر سرپوشیده داخلی) قراردارد. در این پروژه اختلاف سطح ها سبب ایجاد دیدهای مختلف شده است. به عنوان مثال نشیمن چند پله پایین تراز پذیرایی قرار گرفته تا دید بهتری به استخر داشته باشد. یا برای اینکه پله فضای کمتری در پروژه بگیرد به صورت معلق از روی استخر رد شده و به آن دید دارد. دیواره یکی از اتاق خواب ها و نشیمن در طبقه بالا کاملا شیشه ای کار شده تا به استخرسرپوشیده داخلی دید داشته باشد وارتباط فضاها تنها به ارتباط با فضای بیرون محدود نشده و فضاها از داخل نیز با هم در ارتباطند.
در معماری داخلی این ویلا، سعی برآن بوده که فضای داخلی حسی از محیط طبیعی بیرون را در خود داشته باشد. از این رو از چوب طبیعی و رنگ های گرم در کنار سنگ سفید استفاده شده است. زیرزمین این پروژه نیز نمونه ای برای ایجاد فضایی جهت گردهمایی های دوستانه است که نه تنها توجه طراح به مقوله زیبایی آن بوده بلکه با استفاده از رنگ تیره و نورپردازی مناسب حس گرم و صمیمانه ای به این
فضا بخشیده است.
در طراحی سایت، تلاش طراح برآن بوده که محیط پیرامون یک طراحی ساده داشته باشد و تنها به سبب آنکه ساختمان از جبهه شمال و جنوب کاملا شفاف است، پوشش گیاهی به عنوان عنصر فیلتر کننده، دید ازبیرون را کنترل می کند و به پروژه محرمیت می بخشد.

نام پروژه/ عملکرد: ویلای کوشک
دفتر طراحی: دفتر طراحی خانه طرح
معماران اصلی: ایمان امین لاری
همکاران طراحی: نگار آزادجو، فرشید ایران پور
طراح و دکوراسیون داخلی: ایمان امین لاری
نوع تأسیسات: چیلر مرکزی
نوع سازه: سازه بتنی
آدرس پروژه: اصفهان/ کوشک
مساحت/ زیربنا: 865
کارفرما: کیانوش ناصری
تاریخ شروع: فروردین 92
تاریخ پایان ساخت: دی 95
عکاسی پروژه: سینا گلستانه،علی فضیله
وبسایت/ ایمیل شرکت: Khaneh_tarh@yahoo.com

این پروژه اثری است از دفتر طراحی خانه طرح
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار دفتر طراحی خانه طرح در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!