مجموعه فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز؛ رستوران رشک، اثرمجتبی کاظمی، دفتر معماری چارک

پروژه ی طراحی مجدد و بخش الحاقی مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز در منطقه ی باغ های رشک بهشت در نزدیکی باغ ارم واقع شده است. ساختمان موجود ، بنایی ناسیونالیستی مربوط به دهه ی 40 خورشیدی بود، که در سال های مختلف ، مورد تغییرات کالبدی و کارکردی قرار گرفته است. در محوطه ی مجموعه ، درختان کهنسالی وجود دارد که احتمالا از بقایای باغ های رشک بهشت ( احتمالا محور اصلی باغ ابولفتح خانی) می باشد. همچنین از سمت شمال غرب، نارنجستان هایی انبوه، ساختمان اصلی مجموعه را در برگرفته که علاوه بر تلطیف هوا ، منظره ی دلپذیری را به وجود آورده است. طراحی با توجه به خواسته های اصلی کارفرمای پروژه مبنی بر حفظ کاربری فرهنگی موجود ( آمفی تئاتر ، اتاق های کنفرانس و … ) و الحاق کاربری های خدماتی و رفاهی ( رستوران ، فست فود و … ) و همچنین تعامل با فرم و سازه ی ساختمان موجود و عوامل محدود کننده ی طرح صورت گرفته است . خواسته های اصلی کارفرما ، طراحی و اجرای همزمان پروژه ، هندسه ی کشیده بنای موجود، نارنجستان های جبهه شمالی و نوع سازه ی بنای موجود ( سقف دال بتی در تراز اول ، خرپاهای فولادی در تراز دوم و پوسته ی بتن مسلح بنا که حداقل امکان تغییرات در جداره های خارجی را بوجود می آورد ) اصلی ترین عوامل محدود کننده ی طرح می باشد. همچنین اهداف و استراتژی های کلان شامل پپروژه غنای حسی ، خاطره انگیزی، سرزندگی فضاهای داخل، سلسله مراتب فضایی، ارتباط بصری فضاهای مکث با محوطه سازی بیرون و حفظ تمامی درختان نارنجستان ( تمامی درختان ) می باشد. پالت فرمی فضاهای داخلی رستوران ( جداره ها ، جداکننده ها ، سقف ها ، المان های دکوری و … ) با الهام از فرم ستون های اصلی ساختمان موجود ، به شکل مخروط ها ، نیم مخروط ها و استوانه های توخالی می باشد، همچنین خرپاهای فلزی طبقه دوم ، در رستوران ها و پیش فضای رستوران، همچون پالیمسست از میان سقف بیرون کشیده شدند تا جذابیت بصری پروژه رابیشتر کنند. در طراحی بخش الحاقی رستوران (باربیکیوی روباز) ، با توجه به محدود شدن فضای شمال غرب بنا به نارنجستان ها ، تصمیم برآن شد تا صرفا در فضای خالی بین درخت ها با ساخت ستون های منفرد بتنی ، بالکن های منفرد و با ابعاد متفاوتی داشته باشیم که به وسیله ی پل های چوبی به یکدیگر متصل می شوند ، بنابراین ، علاوه برجلوکیری از قطع درخت ها ( حتی یک درخت ) ، موفق به خلق منظره ای دلچسب و فضایی پر هیجان و خاطره انگیز شدیم.

معماری معاصر ایران : فرهنگی، طراحی داخلی 

_________________________________________            

نام پروژه/عملکرد: مجموعه فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز
شرکت/دفتر طراحی: دفتر معماری چارک
معماران اصلی: مجتبی کاظمی
همکاران طراحی: محمد شیخ نیا
طراحی و دکوراسیون داخلی: دفتر معماری چارک
نوع تأسیسات/نوع سازه: سازه ترکیبی بتن و فلز، سیستم تهویه هوا ساز
آدرس پروژه: شیراز، خیابان ساحلی غربی مجموعه فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز
مساحت/زیربنا: 3200
کارفرما: دانشگاه شیراز
تاریخ شروع/تاریخ پایان ساخت: 94-95
عکاسی پروژه: بهروز مصلایی
وبسایت: www.charak-arc.com
ایمیل شرکت: www.m.kazemi_arc@yahoo.com

این پروژه اثری است از دفتر معماری چارک
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار دفتر معماری چارک در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!