فرهنگسرای برزک اثر امیرحسین علوی‌زاده 

فینالیست بخش آموزشی، فرهنگی، ورزشی و مذهبی در اولین جایزه‌ی ملی آجر در معماری معاصر ایران

اثر راه یافته به مرحله داوری چهارمین جایزه ساختمان سال ایران 

فرهنگسرای برزک، فضایی عمومی برای رشد و توسعه‌ی فرهنگی در شهر برزک در نزدیکی کاشان است. این فرهنگسرا اولین فضای عمومی شهری در این شهر محسوب می‌گردد. در این فضای فرهنگی کلاس‌های متعددی از جمله کلاس‌های هنری، ورزشی و … برگزار می‌گردد که موجب ایجاد تحولی در نحوه‌ی زیست مردمان برزک به خصوص بانوان و جوانان شده است. فرهنگسرای برزک در سال 1398 افتتاح گردیده و با جذب اقشار مختلف جامعه، نقش خود را در جهت رشد فرهنگی شهروندان ایفا نموده است. این فضای عمومی به مردم دلیلی برای خروج از منازل و حضور در فضای عمومی شهری داده که باعث رشد، تعالی روح و روان و همچنین بروز وجوه فردی ایشان می‌شود.
طرح معماری مرکز فرهنگی برزک بر اساس معماری خانه‌های قدیمی کاشان شکل گرفته است. بر این اساس این معماری دارای یک حیاط مرکزی است که کلیه‌ی فضاها حول آن شکل گرفته و دو فضای اصلی آن شامل سالن اجتماعات و کتابخانه به صورت دو ایوان در جبهه‌ی جنوبی و شمالی آن جانمایی شده‌اند. ورودی ساختمان نیز از کنج شمال شرقی حیاط، که نزدیک‌ترین بخش به معبر اصلی نیز می‌باشد، به وسیله‌ی یک دالان مورب تامین گردیده است. حفظ هویت معماری ایرانی در عین نوگرایی و توجه به معماری پایدار از اهداف اصلی طراحی مرکز فرهنگی برزک بوده است.
متریال اصلی برای نمای این ساختمان آجر انتخاب شده است. نخستین آجرها در طول تاریخ، آجرهایی بوده است که از خشک شدن گل و خشت در نور خورشید ساخته شده و بدین سان به مقاومت مناسبی دست یافته است. قدیمی‌ترین آجرها به 7500 سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد که در نزدیکی آناتولی یافت شده است. ساکنان جنوب آسیا در مهرگره نیز بین سال‌های 7000  -  3300 سال قبل از میلاد مسیح در ساختمان‌هایی با آجر و خشت می‌ساختند.

معماری معاصر ایران : فرهنگی، هنری، مذهبی، ورزشی

__________________________________________________            

نام پروژه ـ عملکرد: فرهنگسرای برزک، عمومی
شرکت ـ دفتر طراحی: دفتر معماری و ساختمانی آرکافیس
معمار اصلی: امیرحسین علوی ‌زاده
نوع تأسیسات ـ نوع سازه: شوفاژخانه و فن کویل، کولر گازی، اسکلت بتنی
آدرس پروژه: اصفهان، شهرستان کاشان، شهر برزک، خیابان طبیعت
مساحت کل ـ زیربنا: 800 متر‌مربع، 420 متر‌مربع
کارفرما: حبیب‌اللّه طیرانی
تاریخ شروع و پایان ساخت: 1397 - 1394
عکاسی پروژه: پرهام تقی‌اف
وب سایت: archoffice.ir
ایمیل: alavizadeh.arch@gmail.com

این پروژه اثری است از مهندس امیرحسین علوی‌زاده 
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار این معمار(ان) در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!