رستوران باروژ، اثر پویا صیادی

رتبه‌ی نخست مشترک بخش رستوران، فست فود و کافی شاپ در اولین جایزه‌ی ملی آجر در معماری معاصر ایران

باید توجه داشت که طراحی یک رستوران فقط ایجاد ابعاد و فضاها و دکور کردن آنها نیست. طراحی چنین فضایی در واقع طراحی تجربه صرف غذا در آن است. توجه به این نکته و نگاه از این زاویه می‌تواند، تجربه صرف غذا در محیطی که قصد طراحی‌اش را داریم به سیاحتی کوتاه تبدیل کند. در واقع ورود به یک رستوران باید حس و حال شخص را تغییر دهد. احساس راحتی، هیجان و حتی سرگرم شدن به واسطه ورود به چنین محیطی باید در اشخاص بروز کند. تجربه‌ای که پس از صرف غذا ساخته می‌شود باید مثبت، لذت‌بخش و به یاد ماندنی باشد. در عین حال عدم موفقیت در معماری و فضای داخلی، قطعا نتیجه‌ای برعکس در پی خواهد داشت.

انتخاب متریال

پروژه نیاز به یک متریالی داشت که مصالحی ارزان و ذاتاً دارای ابعاد مشخص و دارای شکل منظم و دارای مختصات مختلف باشد.

پس آجر 10 سوراخ بهترین گزینه بود که خود یک پیکسل را به تنهایی تشکیل می‌دهد.

از ترکیب تعداد بسیار زیادی از مربع‌های کوچک (پیکسل) یک تصویر ایجاد می‌شود.

به این نوع تصاویر، تصاویر رستری هم می‌گویند. هر تصویر رستری از تعدادی سطر و ستون تشکیل شده است.

در این پروژه هر پیکسل دارای مختصات XYZ است که بیانگر ارتفاع پیکسل محل نصب قلاب‌ها و محل قرارگیری چراغ‌هاست

سقف این مجموعه شامل 70 سطر و 80 ستون که مجموعاً شامل 5600 پیکسل است که در روند طراحی زیر تشکیل شده است.

ویرایش عملیت اصلی در پردازش تصویر

1- انتخاب آجر 10 سوراخ

2- تکرار آجر به تعداد 80 عدد

3- تغییر مختصات آجرها در راستای Z

4- سبک‌سازی ستون آجرها با تغییر مختصات یک در میان آجرها در محورY

5- تغییر مختصات آجرها دو سطر بعدی  در راستا Z جهت بیان انتزاعی از گره چینی و تلفیق گسترش فضا

6- اضافه کردن شفت‌ها جهت نگهداری آجرها و تغییر در نحوه اجرای آجر که همیشه به صورت فشاری و با ملات بوده است.

7- تعبیه قلاب در فضاهای خالی جهت آویز کردن شفت‌ها به ناودانی‌هایی که زیر سقف نصب شده است.

8- طراحی پلان نورپردازی در فضاهای خالی به فرم آجرها جهت تعامل بین بافت و نور

9- پر کردن فضاهای خالی باقیمانده با پلکسی تو خالی به شکل نصف آجر جهت تنظیم دقیق فاصله بین آجرها و باز نماندن فضای بین آجر سقف جهت بهداشت.

معماری معاصر ایران: تجاری، طراحی داخلی

_________________________________________

نام پروژه/ عملکرد: رستوران باروژ شعبه یوسف آباد
شرکت/ دفتر طراحی: دفتر طراحی پویا صیادی
معمار اصلی: پویا صیادی
نوع تأسیسات/ نوع سازه: چیلر، اسکلت فلزی
آدرس پروژه: یوسف آباد، نبش خیابان شصتم
مساحت/ زیربنا: 87 مترمربع و 40 مترمربع آشپزخانه تجاری منفی یک
کارفرما: محمد سعیدی
تاریخ شروع و پایان ساخت: مرداد 1395- دی 1395
عکاسی پروژه: هامون مقدم
ایمیل: info@pouyasayadi.com          

این پروژه اثری است از مهندس پویا صیادی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار این معمار(ان) در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!