حیاط معمار- حیات معمار

ایده‌ی طراحی، نوآوری و مزایای پروژه
با توجه به رشد بی‌رویه‌ی ساخت‌و‌ساز و از بین رفتن باغ‌ها و حیاط‌ها، طراحان این پروژه باززنده‌سازی حیاط به صورت یکپارچه در این واحد را به عنوان ایده‌ی اصلی طراحی قرار دادند! تا علاوه بر نگاه انتقادی به وضیعت ساخت‌و‌ساز با لحاظ کردن یک امر نو در فرایند طراحی داخلی در به وجود آوردن یک تجربه‌ی فضایی متفاوت قدم بردارند. به ویژه اینکه ساختمان پروژه با سطح اشغال صد در صد و بدون حیاط ساخته شده است.
در این پروژه، محدودیت‌های موجود، زمینه‌ای برای شکل‌گیری برخی قابلیت‌ها گردید. قرارگیری این واحد در ترازی پایین‌تر از معبر، کمبود نور را به همراه داشت. به همین دلیل با ایجاد اسکایلایت در جبهه‌ی غربی ملک، ورود نور طبیعی روز به داخل پروژه را امکان‌پذیر نمودیم.
تغییر کاربری مسکونی به آتلیه‌ی معماری، نیازهای فضایی متفاوتی را منجر می‌شد که مستلزم تغییر کلی در پلان بود.
تعدد عملکرد در فضایی با مساحت 50 مترمربع منجر به خلق سطوح عملکردی بسیار خرد و کوچک می‌گردید لذا می‌بایست با وجود جداسازی عملکردها، فضاها خرد نمی‌شدند به همین دلیل تخریب کامل دیوارهای وضع موجود و ایده‌ی استفاده از شیشه به عنوان جداکننده‌ی اصلی فضاها شکل گرفت تا علیرغم تفکیک مناسب و ایده‌آل، از نظر بصری مانعی ایجاد نشده و فضاها در عین یکپارچگی از هم جدا شوند.
حفظ سادگی با استفاده از رنگ‌های خنثی و مبلمان ملحق شده از فرم، از دیگر مواردی است که در جهت همگن ساختن پروژه تاثیر به سزایی داشته است و بهره‌گیری از امتداد المان‌های کف به عنوان مبلمان حس یکپارچگی مناسبی در فضا ایجاد نموده است.

وضعیت بنا قبل از بازسازی و محدوده‌ی مداخلات
محل پروژه پیش از بازسازی یک واحد مسکونی کوچک و حدود بیست ساله بود که به دلیل قرارگیری در سطح زیر همکف و نیز به علت بالا بودن سطح آب منطقه‌ی قیطریه، فضایی نم‌دار و تا حدی بد بو داشت. این بنا در دسته‌ی ساختمان‌های فاقد کیفیت دهه‌ی هفتاد شمسی و فاقد هرگونه ارزش معماری و هنری بود و لذا نیازی به حفظ هیچ بخشی از آن وجود نداشت.
تغییر کاربری واحد، نیازمند تخریب کامل دیوارها و تغییر کلی پلان بود. تاسیسات مکانیکی و الکتریکی پوسیده از رطوبت به طور کامل برچیده شد. کف‌ها و دیوارها به منظور کنترل رطوبت موجود و نیز به جهت نیازهای جدید پروژه (فضای سبز ایجاد شده) به شکل کامل و اصولی زهکشی و عایق بندی شدند.
سیستم سرمایش قبلی آن کولر آبی بود که با وجود رطوبت محل، بسیار نامناسب بوده و اسپیلت جایگزین آن گردید.

نام پروژه : حیات معمار-حیاط معمار
عملکرد : دفتر معماری
معماران اصلی : سید حامد حسینی راوندیشادی شادمان روزسید عمادالدین میرعمادی
کارفرما : سید حامد حسینی راوندی
آدرس پروژه : تهران، بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی جنوبی، خیابان نعمتی، بن بست یاسمن، پلاک 3، واحد 1
طول جغرافیایی : 35.7998003
عرض جغرافیایی : 51.4519002
مساحت/زیربنا : 50
طراحی و دکوراسیون داخلی : سید حامد حسینی راوندی
مشاوران و اجرای نورپردازی : سید حامد حسینی راوندی
اجرای پروژه : سید حامد حسینی راوندی
نظارت پروژه : سید حامد حسینی راوندی
تاریخ طراحی : خرداد 96
تاریخ شروع ساخت : تیر 96
تاریخ پایان ساخت : دی 96
عکاسی پروژه : محمد حسن اتفاق
برندهای محصولات مصرفی :
1) کاشی تبریز
2) چراغ های اسرام

این پروژه اثری است از دفتر معماری سید حامد حسینی راوندی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار دفتر معماری سید حامد حسینی راوندی در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!