بازسازی لابی شرکت طب پلاستیک

گروه صنعتی دانش بنیان طب پلاستیک فعالیت خود را درحوزه‌ی تولید قطعات پلیمری غذایی و دارویی از سال 1377 و به صورت استارت آپی آغاز کرد و پس از سال‌ها فعالیت در این حوزه و کسب گواهینامه‌های متعدد کیفیت و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان شرکت به دوران رشد و شکوفایی خود رسید چنانکه موفق به کسب مقام تولید‌کننده و صادر‌کننده نمونه در سال‌های متوالی شد. محل اجرای پروژه، ساختمانی واقع در خیابان پاسداران نگارستان سوم است که در 4 طبقه روی همکف، یک طبقه زیرهمکف و پارکینگ در طبقه‌ی همکف و به عنوان ساختمان اداری مجموعه ساخته شد. در بنای اولیه دسترسی اصلی به مجموعه از پارکینگ واقع در طبقه‌ی همکف در نظر گرفته شده بود. بعد از مستقر شدن پرسنل در مجموعه از آنجا که مجموعه فاقد لابی و حتی ورودی مناسب بود بخشی از پارکینگ از طریق پارتیشن جدا شد و مسیری مجزا از پارکینگ جهت ورود و خروج در نظر گرفته شد که این فضای تفکیک شده عملکرد لابی را نیز بر عهده گرفت. در سال 1397 با توجه به مراودات بین‌المللی با شرکت‌های فعال در این حوزه و برگزاری جلسات متعدد با مدیران خارجی در محل مجموعه، مدیران مجموعه درصدد بازسازی فضای ورودی و لابی مجموعه برآمدند. خواسته‌های کارفرما
طراحی لابی در خور شان شرکت که بیانگر پویایی استارت آپی مجموعه باشد، ایجاد فضایی به عنوان شوروم جهت نمایش دستاوردهای مجموعه از آغاز به کار و دوران استارت آپی تا دوران رشد و شکوفایی مجموعه، در نظر گرفتن فضایی جهت انتظار مراجعین، حفظ پارتیش جدا کننده و عدم جابجایی پارتیشن، حفظ کفپوش، حفظ میز منشی به ابعاد 80 در 300 سانتی‌متر، حداقل ساخت وساز، حداقل هزینه و حداقل زمان ممکن.
متراژ فضا
ابعاد پروژه فضایی L شکل با راهرویی به عرض 190 سانتی‌مترو طول 720 سانتی‌متر و مستطیلی به ابعاد 280 در 490 سانتی‌متر در مجموع به مساحت 25 مترمربع است.
محدودیت‌ها
عرض بسیار کم راهروی ورودی 190 سانتی‌متر، طول زیاد راهرو 730 سانتی‌متر، ارتفاع کوتاه سقف 240 سانتی‌متر، ستون بیرون زده در راهروی ورودی به عرض 80 سانتی‌متر وعمق 37 سانتی‌متر، بیرون زدگی داکت تاسیساتی به ابعاد 55 در45 سانتی‌متر در فضای پشت منشی، فاقد پنجره وعدم نورگیر بودن فضا، استفاده‌ی همزمان از این فضای 25 متر مربعی به عنوان ورودی اصلی، لابی، میز منشی، فضای تقسیم جهت دسترسی به سایر طبقات و اتاق اداری مستقر درطبقه همکف و همچنین پارکینگ.
ایده‌ی بازسازی و طراحی لابی در دو بخش مطرح مطرح شد.
بخش اول:
طراحی جداره‌ای دکوراتیو و مینیمال مد نظر بوده است که با توجه به عرض بسیار محدود راهروی ورودی، این جداره باید به گونه‌ای طراحی می‌شد که از عرض فضا بیش از این کاسته نشود و علاوه بر ایجاد پوشش روی سطح سنگ دیوارها، ستون و داکت تاسیساتی بیرون زده را کاور کرده و حس فضا را از حالت راهروی یکنواخت، خسته کننده و طولانی خارج نمایید همچنین منجر به تنوع بخشیدن فضا شود، در طراحی این جداره‌ی دکوراتیو دوران آغاز به کار مجموعه به عنوان شرکتی استارت آپی و پس از آن دوران رشد و شکوفایی و رسیدن به ثبات در سه مقطع در نظر گرفته شد.

بخش دوم:
طراحی فضایی نمایشگاهی مد نظر بوده است که دستاوردهای مجموعه را از آغاز کار تا کنون به نمایش گذارد و نشان دهنده‌ی دوران کاری و رشد شرکت باشد، ایده‌ی طراحی این بخش تونل زمان بوده است. در مرحله‌ی نهایی ایده‌ی جداره‌ی دکوراتیو و تونل زمان با هم ادغام شد و جداره‌ای شکل گرفت که علاوه بر بیان دوران کاری شرکت دستاوردهای آنرا در دل خود جا داده است. در راستای اجرای این ایده دو لاین باکس با کشیدگی افقی تعریف شد که شیاری خالی در بین آن قرار داشت. در مقابله با احساس ناخوشایند و خفقان سقف کوتاه ورودی؛ باکس های نواری به باکس های کوچکتر با کشیدگی عمودی تقسیم شد که حس بلند‌تر بودن ارتفاع فضا را القا می‌کند. همچنین جهت ایجاد حس حرکت و پویایی متناسب با فضای استارت آپی مجموعه، باکس‌های عمودی تعریف شده، به سمت بالا و پایین و در عمق به عقب و جلو حرکت داده شد که این بازی حجمی و پر و خالی کردن، منجر به ایجاد فضایی مینیمال و در عین حال پویا شده است. دورنمای مجموعه رسیدن به پایداری در حوزه‌ی تولید محصولات دوستدار محیط زیست با قابلیت بازگشت به طبیعت است در این راستا عنصر گیاه به طرح اضافه شد تا بیانگر فعالیت‌های دوستدار محیط زیست بودن مجموعه باشد که منجر به تلطیف شدن فضا شده است.
همانطور که پیشتر اشاره شد با توجه به محدودیت در ابعاد و اندازه و حجم کم فضا، طراحی مینیمال مد نظر بود. همچنین با توجه به ارتفاع کوتاه سقف و عدم نورگیری، ایجاد فضایی روشن و سبک از دیگر اهداف طراحی بوده است که در این راستا از رنگ سفید به عنوان رنگ غالب استفاده شد. از دیگر ملاحظات طراحی حداقل ساخت وساز و کم نکردن از عرض راهرو و حجم فضا بود، بنابراین در طراحی باکس‌ها از حداقل ابعادی که به عنوان شوکیس کاربرد داشته باشد استفاده شد که به طور دقیق در بیشترین بیرون‌زدگی به اندازه‌ی عمق ستون یعنی37 سانتی‌متر است، که علاوه بر کاور کردن بیرون‌زدگی ستون نه تنها فضا را کوچک نکرده بلکه حس فراخ‌تری از فضا را القا می‌کند و در واقع یکی از جنبه‌های قوت طرح افزودن به فضا و درعین حال کاستن از حجم فضا است و به جای آنکه افزودن منجر به کاهش حجم فضا شود به افزایش حجم و فراخ شدن فضا کمک کرده است در جایی دیگر و با کاستن از حجم و خالی گذاشتن بخشی از دیوار دکوراتیو فضای مناسبی جهت انتظار مراجعان در نظر گرفته شده است. در راستای ایجاد حس صنعتی بودن فضا و در تقابل با رنگ سفید از متریال سمنت با پایه‌ی سیمان که رنگ و تکسچر مصالح سیمان را داشته و حس سیمان اکسپوز را القا می‌کند، استفاده شد که علاوه بر تاکید بر فعالیت صنعتی مجموعه و زیبایی بصری، منجر به تنوع شده و خسته کنندگی و کسالت ناشی از یکپارچگی رنگ سفید را از بین برده است.
نورپردازی، تنوع نوری و بازی با نور از دیگر جنبه‌های مورد توجه در این پروژه بوده است به طوری که کانال‌های متفاوت نوری، از طریق ریموت کنترل امکان استفاده از نور را به طور روزمره یا با تاکید بر فضای شوکیس و حتی تاکید بر گیاه امکان‌پذیر می کند هر چند که نورپردازی فلاورباکس‌ها علاوه بر جنبه‌ی زیبایی، نور مورد نیاز گیاهان را تامین می‌نماید همچنین برای تامین نور بالای میز منشی از نور خطی معلق استفاده شد که جنبه‌ی زیبایی‌شناسی نیز دارد.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد دسترسی به طبقات، اتاق اداری و پارکینگ از فضای بسیار کوچکی همجوار میز منشی انجام می‌شود جهت تفکیک فضایی و تعریف فضای تقسیم، باکس منفی در سقف تعبیه شد که در آن از نور مخفی استفاده شده است که نور این فضا را تامین کرده و علاوه بر اختلاف ارتفاع با نورپردازی متفاوت منجر به تقسیم‌بندی فضا به دو عملکرد پذیرش و فضای تقسیم جهت دسترسی به سایر بخش‌های مجموعه شده است.

نام پروژه : تونل زمان
عملکرد : اداری
معماران اصلی : درنا لطفی 
کارفرما : گروه صنعتی دانش بنیان طب پلاستیک
تهیه نقشه های فاز 2 : درنا لطفی
آدرس پروژه : تهران خیابان پاسداران، نگارستان سوم
مساحت/زیربنا : مساحت لابی طراحی شده 25 متر مربع
جزئیات طبقات و کاربری آن‌ها : طراحی لابی ورودی طبقه همکف
طراحی و دکوراسیون داخلی : درنا لطفی
اجرای پروژه : درنا لطفی
سرپرست کارگاه : درنا لطفی
نظارت پروژه : درنا لطفی
تاریخ طراحی : 20/10/97
تاریخ شروع ساخت : 26/5/98
تاریخ پایان ساخت : 8/6/98
عکاسی پروژه : درنا لطفی
برندهای محصولات مصرفی :
1)مازی نور
2)لنا افرا تاب
3)تارنگ دکور

این پروژه اثری است از درنا لطفی 
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار درنا لطفی در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!