باغ اوتیسم اصفهان اثر گروه معماری حجم سبز

یکی از سه فینالیست برتر جایزه ساختمان سال ایران-1397

از ایده تا اجرا

این ساختمان در حالی طراحی شد که خواسته های هیئت کارفرما از مشاور بسیار متنوع و گسترده بود. به گونه ای که طراحی یک ساختمان با عملکرد مشخص امکان پذیر نبود. همچنین این اطمینان وجود داشت که این خواسته ها به صورت مداوم و به مرور زمان تغییر کند. بنابراین باید راهکاری جستجو می شد که بتواند انعطاف پذیری لازم را برای پاسخگویی به عملکرد های متفاوت داشته باشد. برای این کار سعی شد ویژگی مشترک میان عملکرد های مورد نظر کنونی و احتمالی آینده استخراج و طراحی بر اساس آن ها انجام پذیرد. نهایتاً نیاز به درشت دانه ی اصلی جهت انجام فعالیت های جمعی، جلسات، دوره های آموزش، دعوت از خیرین و مسئولین و موارد دیگر، و ریزدانه هایی برای پشتیبانی این عملکردها، شامل سرویس بهداشتی، آشپزخانه، اتاق های مدیریت، مشاور، انبار به عنوان ساختار مشترک میان تمامی عملکردها شناسایی شد و فضای رابط شامل پله و آسانسور و راه ارتباطی به عنوان فضای واسط میان آنها شکل گرفت.
به این ترتیب بر اساس هدف بهره بردار هر کدام از ریز دانه ها با هر درشت دانه می‌تواند به صورت یکپارچه پاسخگوی نیاز بهره بردار باشد.در قدم بعد سعی کردیم حداکثر یکپارچگی فرم با عملکرد ایجاد شود و سه زون اصلی ریز و درشت و واسط در فرم کلی بنا خود را نمایش دهند، همچنین در ادامه تلاش شد تا یکپارچگی فرم و سازه پروژه به صورت حداکثری حفط شود و از هرگونه عنصر زائد پرهیز شود و سعی بر آن شد تا از مواد عناصر سازه اصلی مانند دیوار بتونی به عنوان نمای داخلی و خارجی استفاده گردد. ما به استفاده حداکثر از اصالت مصالح در طرح هایمان اعتقاد داریم، بنابراین در این ساختمان سعی کردیم از پوشاندن مصالح اصلی با عناصری که دارای هیچ کارکردی به غیر از پوشاندن و تقسیم بندی دیوار ها با اهداف صرفن زیبایی شناسانه نیستند، پرهیز کنیم.

معماری معاصر ایران : درمانی و خدمات پزشکی، فرهنگی

_______________________________________________             

نام پروژه: ساختمان چند منظوره باغ اوتیسم، درچه، اصفهان
دفتر طراحی: گروه معماری حجم سبز شرکت
معماران اصلی: محسن جعفری، احسان محمدی، علی بصیری
همکاران طراحی: سعیده هاشم زاده، مسعود قاسمی
نوع تاسیسات/ نوع سازه: داکت اسپیلیت/سازه دیوار بتنی باربر
آدرس پروژه: اصفهان، سه راه درچه، ابتدای خیابان درچه، جنب پایانه اتوبوس های شهری
زیر بنا: 700 متر مربع زیربنا/3000 متر مربع مساحت
کارفرما: خیریه یاوران حضرت زینب(س)
تاریخ پایان ساخت: 1394-1396 تاریخ شروع
عکاسی پروژه: فرشید نصرآبادی
ایمیل: info@greenvolumegroup.com
سایت: www.greenvolumegroup.com

این پروژه اثری است از گروه معماری حجم سبز
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار گروه معماری حجم سبز در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!