بازسازی واحد آپارتمانی برای یک زوج جوان

مدال بهترین پروژه‌ی طراحی داخلی(رتبه  نخست مشترک) سال 1398 در دسته‌ی بازسازی بدلیل اثر خانه میری در تاریخ بیست و سوم آبان سال یکهزار و سیصد و نود و هشت

پیشه‌ی اصلی خانوادگی این زوج طراحی و بافت فرش با سابقه‌ای طولانی بود، به همین واسطه با هنر و مفاهیم تناسبات، رنگ، ترکیب، نور و فضا کاملاً آشنا بودند و با هدف ما که رسیدن به فضایی حتی‌الامکان خالص، یکپارچه و خوانا بود، همراه. اما محدودیت‌های فراوان، مزیت‌ها و خواسته‌های کارفرما مارا با چالشی پیچیده روبرو کرد مزیت‌هایی که باید تقویت می‌شدند، خواسته‌هایی که باید براورده می‌شدند و محدودیت‌هایی که امکان تغییرات را به حداقل می‌رساند گستردگی نما و وجود پنجره‌های فراوان که بیشتر فضاها را از نور و منظر مناسب برخوردار می‌کرد و تراس‌هایی که در تمام طول نما وجود داشتند به ما این امکان را می‌داد که با اتصال صحیح پلان داخلی به تراس فضایی یکپارچه و خالص در بخش مرکزی واحد برای ساکنین فراهم آوریم. و نیز به فراخور، بخشی از تراس‌ها با فضاهای داخلی اتاق‌ها و نشیمن خصوصی ادغام شدند تا با حذف تراس‌های بدون عملکرد، فضاهایی با کیفیت و ابعادی استاندارد بدست آوریم
از همان ابتدا سالن اصلی خانه متصل به تراس بود که منبع اصلی تامین نور و دید مناسب (به سمت رشته کوه البرز) به شمار میرفت. اما تراس به دلیل عرض کم، اختلاف تراز، طول زیاد و نیز عبور آن از مقابل اتاق‌های خواب تقریبا غیرقابل استفاده بود. ما با جابجایی جداره شفاف جداکننده سالن و تراس، به عرض تراس اضافه کردیم و با حذف اختلاف تراز، اجزای زائد تاسیسات و پروفیل پنجره‌ها فضا را پیوسته ساختیم. در ادامه با قطع امتداد حرکت تراس از مقابل اتاق‌های خواب، دسترسی و دید را به قسمت‌های خصوصی خانه به حداقل رساندیم. اما در عوض برای اتاق خواب اصلی، یک تراس در نظر گرفتیم تا این قسمت خصوصی خانه هم از کیفیت یک فضای نیمه بازمحروم نماند. در محل اضافه شدن تراس به نشیمن خوصی با اضافه کردن یک پنجره قدی، ارتباط بصری جذابی میان این دوفضا شکل گرفت که علاوه بر تامین نور بیشتر به سبک‌تر شدن فضای نشیمن منجر شد.

نام پروژه: بازسازی خانه میری
عملکرد: مسکونی
معماران اصلی: زند حریرچی، محمدرضا نورمحمدی، سعید مهراد، وحید صادقی، جیران میرزاجانی
کارفرما: آقای مرتضی میری
همکاران طراحی: مهران کربلایی، کسرا خدایی
تهیه نقشه های فاز 2: وحید صادقی، جیران میرزاجانی
آدرس پروژه: تهران، بزرگراه کردستان، متجمع مسکونی ASP، -برج A – طبقه 5
مساحت/زیربنا: 290 متر مربع
جزئیات طبقات و کاربری آنها: یک طبقه مسکونی
طراحی و دکوراسیون داخلی: دفتر معماری زند حریرچی
مشاوران و اجرای نورپردازی: دفتر مهندسی روشنایی نورسافرم
اجرای پروژه: محمود محمدی، سعید سلیمی
نوع سازه: دیوار برشی
طراحی تأسیسات: دفتر معماری زند حریرچی
نوع تأسیسات: فن کویل سقفی
نوع سازه: دیوار برشی
طراحی تأسیسات: دفتر معماری زند حریرچی
نوع تأسیسات: فن کویل سقفی
سرپرست کارگاه: سعید سلیمی
نظارت پروژه: دفتر معماری زند حریرجی
تاریخ طراحی: 1396
تاریخ شروع ساخت: پاییز 1396
تاریخ پایان ساخت: بهار 1397
عکاسی پروژه: استودیو دید
بودجه‌ی کل تقریبا: 6000000000 ریال

این پروژه اثری است از دفتر معماری زند حریرچی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار حریرچی در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!