آپارتمان کلاژ

معرفی محله بوکان

محله‌ی بوکان در شمال شهر تهران قرار دارد و شیب زیاد زمین و درختان بلند متراکم، دو خصلت جغرافیایی آن است. خانه‌های قدیمی زیادی با حیاط‌های سبز در کوچه‌های این محله وجود دارند و با کمی فاصله گرفتن از زمین، منظر باز و سبز از پنجره‌ی اتاق‌هایشان رخ‌نمایی می‌کند. آپارتمان کلاژ در این بستر نشسته است.

طراحی

ساختمان چهار طبقه دارد و روی بستر بزرگ سنگی قرار گرفته است. یک حیاط بزرگ با چند درخت و باغچه، حد فاصل میان کوچه و ساختمان است. خانواده‌ی ساکن در واحد طبقه‌ی سوم کار بازسازی آن را انجام دادند اما به‌خاطر نارضایتی از نتیجه، نزدیک اتمام کار تصمیم به بازطراحی آن گرفتند.

فرم ساختمان

ساختمان فرم پله‌ای دارد و هر طبقه دارای حیاط یا بالکن بزرگ است. این پروژه تنها واحد بدون حیاط و بالکن سبز در ساختمان بود و دلیل آن مساحت کوچک‌تر پروژه به نسبت باقی واحدهاست. در حالی که همه‌ی واحدها ارتباطی قوی با منظر بیرون و فضای باز خارج دارند، روزنه‌های آپارتمان بازسازی شده تنها به چند پنجره‌ی بر جنوبی ساختمان خلاصه‌ می‌شد.

فکر طراح

فکر اصلی طرح ایجاد خط ارتباط قوی بین درون و بیرون ساختمان بود تا بتواند از پتانسیل بافت موجود بیشترین استفاده را ببرد. برای رسیدن به این هدف، فضاهای جدید مثل کلاژهایی به زمینه‌ی ساده‌ی فضای زندگی اضافه شد که ریسمان‌های سبز ارتباطی درون و بیرون هستند. آن‌های عهده‌دار ورود نور طبیعی، دیدن منظر بیرون، نگه‌داری گیاهان و تقسیم فضا هستند.
یک تونل چوبی از محور ورودی پلان واحد را به دو نیم تقسیم می‌کند. نیمه‌ی جنوبی پلان –که رو به حیاط است- به فضاهای عمومی نشیمن، پذیرایی و یک آشپزخانه‌ی بزرگ طراحی شده برای برگزاری کلاس آشپزی اختصاص دارد. نیمه‌ی شمالی نیز بخش خصوصی خانه و شامل اتاق‌های خواب، حمام‌ها و سرویس‌ است. درون این تونل چوبی کمدهای مخفی، لاندری و قفسه‌های دکور به دقت طراحی شده‌اند.

پیش از بازسازی

پیش از نوسازی، یک پنجره از پذیرایی به سمت حیاط ساختمان باز می‌شد که در طرح جدید، تراسی به شکل مستطیل جلوی آن ساخته شد. ساکنین می‌توانند سکانسی از زندگی درون خانه را در این محیط و رو به طبیعت سپری کنند. همچنین با باز شدن این مانع، چشم‌انداز بیرون و نور روز در اختیار فضای نشیمن و آشپزخانه قرار می‌گیرد.
نورگیر جبهه‌ی شمالی آپارتمان جای خود را به یک حیاط خلوت کوچک داده است. گیاهان این فضا را سبز کرده‌اند و دو اتاق مجاور آن روشنایی خود را از آن می‌گیرند.

نام پروژه: آپارتمان کلاژ
عملکرد: مسکونی
معماران اصلی: شبیر موسوی، امیررضا فاضل، مهدی کلاهی
کارفرما: فرگل بهشتی
همکاران طراحی: مسعود الماسی، کسری کرمی، زهرا رضایی
تهیه نقشه های فاز 2: علیرضا هاشم‌زاده
آدرس پروژه: خیابان بوکان، تهران، ایران
طول جغرافیایی: 35.816087
عرض جغرافیایی: 51.447679
مساحت/زیربنا: 110 متر مربع
طراحی و دکوراسیون داخلی: استودیو طراح و ساخت آدمون
اجرای پروژه: استودیو طراح و ساخت آدمون
طراحی سازه: کامران ادراکی
اجرای سازه: استودیو طراح و ساخت آدمون
نوع سازه: فلزی
طراحی تأسیسات: سلیمان هادی
نوع تأسیسات: VRF
تاریخ طراحی: 1397
تاریخ شروع ساخت: 1397
تاریخ پایان ساخت: 1398
عکاسی پروژه: پرهام تقی‌اف و مهدی کلاهی
بودجه‌ی کل: 550 میلیون تومان
جوایز کسب شده توسط پروژه:
1)رتبه‌ی سوم مسابقه‌ی معمار 98 در زیرگروه بازسازی

این پروژه اثری است از استودیو طرح و ساخت آدمون
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار آدمون در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!