آزمایشگاه بهار، اثر مهیار جمشیدی

پروژه‌ی بهار، آزمایشگاهی‌ متفاوت در غرب ‌تهران.
شاید بتوان گفت برای‌ اولین بار در کشورمان فضای یک آزمایشکاه تخصصی با دیدگاه معماری طراحی شده است.
این پروژه نیازهای تمامی مصرف‌کنندگان خود را پاسخ م‍ی‌دهد. در این پروژه با دو گروه کارکنان و مصرف‌کنندگان مواجه هستیم. مصرف‌کنندگان‌ این فضا شامل افراد بزرگسال، معلول و کودک می‌باشند که برای هر یک از این افراد فضایی برای رفع نیازهایشان طراحی شده است .سالن انتظار این مجموعه دارای بخشی برای بازی کودکان، نیمکت و میز‌هایی برای گذران زمان انتظار می‌باشد. با اضافه شدن فضای سبز، مبلمانی بهینه و سقف طراحی شده، گذران زمان در این سالن دلپذیرتر می‌شود.
به عنوان تفکیک‌کننده‌ی فضاهای عملکردی، دیوارهایی نیمه‌شفافی که در پس آنها گیاهان مانند پرده عمل می‌کنند، دیده می‌شوند، که در کنار کف‌سازی یکپارچه برای داشتن فضایی گسترده تلاش می‌کنند. از ابتدا سعی بر آن بود که با استفاده از رنگ‌های زنده، فضا را از حالت معمول اداری یک آزمایشگاه خارج کنیم .
برای اینکار از رنگ زرد که دارای شخصیتی شاد، دقیق و سر‌زنده است، در کنار رنگ سبز طبیعی گیاهان بهره گرفتیم. همین رنگ نیز به عنوان المان بصری هویت سازمانی مجموعه‌ی آزمایشگاه بهار انتخاب شد، تا علاوه بر ساخت شخصیتی واحد برای آزمایشگاه، این مجموعه را صاحب خوانایی بهتری در فضای کلی کلینیک کند. خط‌هایی موازی که در محورها‌ی حرکتی و روی میز‌های کار قرار دارند، سقف سالن اصلی فضای کار را پوشانده‌اند .
بازی نور و سایه‌ی سقف در کنار سیستم صوتی هوشمند سقفی، تکراری شدن فضای کار بیست‌ و‌ چهار ساعته را کاهش داده است.
سرویس بهداشتی در آزمایشگاه، فضایی متفاوت است. زیرا بیشتر مراجعین با آن سر و کار دارند و این موضوع ارزش فضایی آن را بالا می‌برد؛ به همین جهت به این بخش در طراحی نگاهی ویژه شده است. این قسمت هم دارای سیستم صوتی سقفی و فضای سبز می‌باشد. دریچه‌ای مشخص برای قرار دادن نمونه‌ها توسط بیماران در انتهای سرویس بهداشتی قرار دارد که مستقیم با اتاق شست و شوی آزمایشگاه در ارتباط است، به این شکل هم بر کارایی و خوانایی فضا افزوده شده است و هم مسائل بهداشتی بیشتر رعایت می‌شود.

معماری معاصر ایران : طراحی داخلی، درمانی خدمات پزشکی   

______________________________________________           

نام پروژه ـ عملکرد: آزمایشگاه بهار، درمانی
شرکت ـ دفتر طراحی: درک فضا
معمار اصلی: مهیار جمشیدی
همکاران طراحی: مازیار جمشیدی، تینا الفیده‌فرد، بهناز محسنی
گرافیک: مازیار جمشیدی‌‌‌، صبا صادقپور فرج
آدرس پروژه: تهران، مرزداران
مساحت کل: 200 متر‌مربع
کارفرما: محمود یعقوبی
تاریخ شروع و پایان ساخت: تابستان ـ زمستان 1398
عکاسی پروژه: محمد حسین حمزه‌لویی
وب سایت: Darkefaza.com
ایمیل: Darkefaza@gmail.com

این پروژه اثری است از مهندس مهیار جمشیدی
برای مشاهده‌ی مشخصات و دیگر آثار این معمار(ان) در دانشنامه کلیک کنید.

مشاهده!